8/11/17

Η Xρυσή Αυγή για τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία στη Θράκη: Να αποσυρθεί άμεσα το επαίσχυντο και αντιπαιδαγωγικό αυτό πρόγραμμα


Ερώτηση κατέθεσαν από κοινού οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος (Μαγνησία) και Ιωάννης Λαγός (Β’ Πειραιά) στην οποία και ζητούν να αποσυρθεί άμεσα το πιλοτικό πρόγραμμα για δίγλωσσα νηπιαγωγεία στην Θράκη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.


Παρόλη την τεράστια αντίδραση των ίδιων των διδασκαλικών  Συλλόγων τόσο του Νομού Ξάνθης, όσο και του Νομού Ροδόπης για την απαράδεκτη, προσβλητική για τους ελληνόφωνες νηπιαγωγούς και  κυρίως αντιπαιδαγωγική για τα νήπια της μειονότητας απόφαση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, να υλοποιήσει πιλοτικά δίγλωσσο πρόγραμμα σε έξι νηπιαγωγεία της Θράκης, η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή το πιλοτικό πρόγραμμα σε 6 νηπιαγωγεία της Θράκης με μουσουλμανόπαιδες, 3 στην Κομοτηνή και 3 στην Ξάνθη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Νομός Ξάνθης, όπου τα 3 τρία νηπιαγωγεία, στα οποία θέλουν να εφαρμόσουν το προαναφερόμενο πιλοτικό πρόγραμμα είναι στους οικισμούς Ηλιόπετρα, Πάχνη και Άλμα. Τα χωριά αυτά είναι πομακοχώρια, οι κάτοικοί τους και φυσικά και να νήπια σε ποσοστό 100% μιλάνε την πομακική ως μητρική γλώσσα. Η υλοποίηση του εν λόγω πιλοτικού προγράμματος όχι μόνο δεν θα βοηθήσει τους πομακόφωνους μαθητές, αλλά προσβάλλοντας την μητρική γλώσσα τους θα τους εκτουρκίσει!
Οι νηπιαγωγοί για πρώτη φορά δέχονται επίσημα από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας έναν απίστευτο εξευτελισμό του έργου τους, καθώς αν εφαρμοστεί το πιλοτικό πρόγραμμα του ΙΕΠ, αφενός θα υπάρχει η πιο αντιπαιδαγωγική παρέμβαση ενός τρίτου προσώπου, του μεταφραστού, ανάμεσα στον διδάσκοντα και τον διδασκόμενο, γεγονός που κανένα διδακτικό μοντέλο ανά τον πλανήτη δεν αποδέχεται, αφετέρου ακυρώνει την τιτάνια διδακτική πορεία τόσων ετών που συντελείται από τους ελληνόφωνους νηπιαγωγούς στα δημόσια νηπιαγωγεία της Θράκης εδώ και δεκαετίες!

Είναι πραγματικά σοκαριστική η σχετική δήλωση των δύο διδασκαλικών Συλλόγων Ξάνθης και Ροδόπης σε περίπτωση που επί της ουσίας το αρμόδιο Υπουργείο τους υποχρεώσει να αποδεχτούν το πρόγραμμα δεύτερης γλώσσας: «Ακόμα και με εκτέλεση να μας απειλήσουν δεν πρόκειται να εφαρμοστεί το πρόγραμμα». Όπως καταγγέλλει η εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής δεν υπήρξε κανένας διάλογος μαζί τους.

Οι Χρυσαυγίτες βουλευτές αιτούνται να αποσυρθεί επιτέλους το αντιπαιδαγωγικό και προσβλητικό πιλοτικό πρόγραμμα δίγλωσσης εκπαιδεύσεως σε δημόσια νηπιαγωγεία της Θράκης, πριν προκαλέσει περαιτέρω την οργή και αγανάκτηση των εκπαιδευτικών της περιοχής.