3/9/17

Eρώτηση Π. Ηλιόπουλου για αναίτια καθυστέρηση της υδρευτικής γεωτρήσεως στην περιοχή Στεφανοβικείου



Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος για την αδιακαιολόγητη κωλυσιεργία της υδρευτικής γεωτρήσεως στο Στεφανοβίκειο.
Το 2014 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος έδωσε για την υδροδότηση του Στεφανοβικείου Νομού Μαγνησίας άδεια χρήσεως νερού από υπάρχουσα υδρευτική γεώτρηση και εκτελέσεως έργου κατασκευής αγωγού μεταφοράς νερού από υφιστάμενη δεξαμενή, προς την τοπική κοινότητα Στεφανοβικείου, κατόπιν καταθέσεως  όλων των  σχετικών εγγράφων και των μελετών από την ΔΕΥΑΡΦ.
        Με το συγκεκριμένο έργο που θα γινόταν στην θέση Σαριγκιόλ στο Ριζόμυλο θα εξασφαλιζόταν η ύδρευση με καθαρό νερό για όλη την περιοχή, ενώ η κατασκευή του αγωγού είχε ενταχθεί  στο ΕΣΠΑ με συνολικό κόστος 455.000 ευρώ. Στο έργο  εκτός από την ανόρυξη της γεωτρήσεως προβλεπόταν και η κατασκευή του δικτύου που θα διοχέτευε το νερό από το «Σαριγκιόλ» στο Στεφανοβίκειο.
          Ωστόσο μέχρι και σήμερα  δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη η ανόρυξη δημοτικής υδρευτικής γεωτρήσεως στην περιοχή του Στεφανοβικείου. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απηύθυνε ερώτηση στο υπουργείο Εσωτερικών για το αν είναι σε θέση να γνωρίζει από την υφιστάμενη δημοτική αρχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου το πότε θα υπογραφεί το νέο συμφωνητικό ανόρυξης της δημοτικής γεωτρήσεως, ώστε να ξεκινήσει επιτέλους ένα τόσο σημαντικό έργο για την περιοχή του Στεφανοβικείου.