9/6/17

Η Χρυσή Αυγή για την καύση RDF: «Να εκπονηθεί επιτέλους η επιδημιολογική έρευνα, αίτημα που καταθέσαμε πέρυσι»


Η μοναδική πολιτική δύναμη που επέστησε τη προσοχή των αρμοδίων για τα αυξημένα κρούσματα καρκίνου στο Βόλο ήταν η Χρυσή Αυγή. Η αρχική παρέμβαση έγινε πέρυσι 21/7/2016, όπου, μέσω της ερωτήσεώς στο υπουργείο Υγείας, ο βουλευτής Μαγνησίας Π. Ηλιόπουλος έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για άμεση διενέργεια επιδημιολογικής μελέτης για το Βόλο και την ευρύτερη περιοχή, καθώς τα ποσοστά καρκίνου είναι ανησυχητικής υψηλά. Η απάντηση που λάβαμε, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ήταν άκρως σκανδαλώδης και προκλητική, αντιβαίνουσα τις ισχύουσες θεσμικές και κοινοβουλευτικές αρχές. 
Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας απάντησαν ότι δεν … συνδιαλέγονται με τη Χρυσή Αυγή λόγω πολιτικών διαφορών!
Έπειτα από μερικούς μήνες, όταν το θέμα ανήλθε πάλι στην επικαιρότητα, καθώς και το ζήτημα της καύσεως RDF, τα στελέχη του κυβερνητικού μορφώματος έσπευσαν να «επιληφθούν» δήθεν της καταστάσεως, ενδυόμενοι το μανδύα της κοινωνικής ευαισθησίας και αντιλαμβανόμενοι το πολιτικό όφελος. Φυσικά ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, επανήλθε εκ νέου με νέα υποβληθείσα ερώτηση στο υπουργείο Υγείας στις 17/3/2017, παραθέτοντας τα σχετικά στοιχεία για τις καρκινογόνες ουσίες που θα εκλύονται αν τελικά η ΑΓΕΤ προχωρούσε στη καύση RDF.
Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να απαιτεί να μην υπάρξει καύση RDF και στηρίζει την πρόταση της για τη διεξαγωγή επιδημιολογικής μελέτης. Το ζήτημα συνιστά, εξαιρετικής και βαρυνούσης σημασίας, πρόβλημα το οποίο άπτεται της ζωής και της υγείας δεκάδων χιλιάδων πολιτών στο Βόλο.