25/6/17

Ο Π. Ηλιόπουλος υπέρ των εκπαιδευτικών Μαγνησίας: «Να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα οδοιπορικά»


«Όχι στην οικονομική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών και συγκεκριμένα του Ν. Μαγνησίας», τονίζει ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, μέσω ερωτήσεως που κατέθεσε στο υπουργείο Παιδείας προ ολίγων ημερών. Ο Π. Ηλιόπουλος, μέσω πλήθους παρεμβάσεων για την Εκπαίδευση, συνεχίζει να αναδεικνύει τα κακώς κείμενα της συγκυβερνήσεως εις ό,τι αφορά τον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας.

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη την ελληνική επικράτεια, αγωνίζονται σε κάθε σχολική χρονιά, συχνά κάτω από πάρα πολύ αντίξοες συνθήκες, να κάνουν τα σχολεία έναν φιλόξενο χώρο μάθησης και δημιουργικής δραστηριότητας, όπου όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως θα ενθαρρύνονται να αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες και τις ικανότητές τους. Παρόλο όμως τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει ο εκπαιδευτικός στην Ελλάδα της κρίσεως, το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν στέκεται αρωγός στο τιτάνιο έργο των τελευταίων, αλλά κάνει τα πάντα για να τους απαξιώσει από κάθε άποψη. Η οικονομική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών  που βιώνουμε στη χώρα μας τους θέτει στο περιθώριο, την στιγμή μάλιστα που η κοινωνία έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ την συμβολή τους για την ανόρθωση του ηθικού ενός λαού χρεοκοπημένου όχι μόνο οικονομικά, αλλά και ηθικά και θεσμικά.

         Χαρακτηριστικό παράδειγμα της συνεχιζόμενης οικονομικής εξαθλίωσης του συγκεκριμένου κλάδου είναι η περίπτωση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στον Νομό Μαγνησίας. Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, παρόλο που η σχολική χρονιά 2016-17 έχει παρέλθει στις 15 Ιουνίου, παρατύπως δεν εγκρίνει τα οδοιπορικά για τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών, που γίνονται για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου σε σχολεία που βρίσκονται σε άλλη περιοχή, εκτός της έδρας της αρχικής τους τοποθέτηση.

Δεν πρέπει να λησμονούμε  πως οι εκπαιδευτικοί που μετακινούνται για συμπλήρωση ωραρίου δεν είναι μόνο οι μόνιμοι, αλλά και οι  αναπληρωτές, που ζουν και εργάζονται μακριά από τα σπίτια τους, με λίγα χρόνια υπηρεσίας, με ιδιαίτερα χαμηλές αποδοχές, που δεν αρκούν στοιχειωδώς για την κάλυψη των οικογενειακών αναγκών τους. Αποτελεί  λοιπόν απροκάλυπτη προσβολή του έργου τους το γεγονός πως καλούνται να πληρώσουν από τον πενιχρό μισθό τους που δεν ξεπερνά τα 600 ευρώ και την μετακίνηση που γίνεται για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.