20/6/17

Σποράδες: Άμεση η παρέμβαση του βουλευτή Ηλιόπουλου για την επαναφορά του βραδινού δρομολογίου


Την επαναφορά βραδινού δρομολογίου του πλοίου Flying Cat από τον Άγιο Κωνσταντίνο αιτήθηκε σήμερα 20/6 ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την ακτοπλοϊκή σύνδεση. Σχεδόν άμεση ήταν η παρέμβαση του Συναγωνιστή, μέσω καταθέσεως της σχετικής ερωτήσεως στα υπουργεία Υποδομών και Τουρισμού.

Συγκεκριμένα σοβαρά ζητήματα προξένησε η κατάργηση του βραδινού δρομολογίου του πλοίου “Flying Cat” από τον Άγιο Κωνσταντίνο. Τουρίστες με προορισμό τη Σκόπελο και την Αλόννησο εγκλωβίζονται στη Σκιάθο, και δεν μπορούν να μεταβούν στα δύο νησιά. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση επλήγη και οι τοπικοί φορείς Σκοπέλου και Αλοννήσου έχουν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους για αυτήν την κατάσταση, διότι οι ταξιδιώτες που έχουν προγραμματίσει τη μετάβαση και παραμονή τους στα δύο νησιά και φθάνουν τα απογεύματα αεροπορικώς στη Σκιάθο, αναγκάζονται να διανυκτερεύουν στο νησί.


Επιτακτική καθίσταται η ανάγκη να αποκατασταθεί στο ακέραιο η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των τριών νησιών τη στιγμή μάλιστα που η τουριστική περίοδος οδεύει προς την κορύφωσή της.