28/2/17

Καταπέλτης ο Π. Ηλιόπουλος για την επιζήμια συμφωνία Καναδά – Ε.Ε και το θέμα της φέτας


Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος για την εθνικώς επιζήμια συμφωνία Καναδά – Ε.Ε. και την απεμπόληση δικαιωμάτων για την παραγωγή φέτας.

Η πρόσφατη απόφαση, την οποία δυστυχώς υπερψήφισαν ορισμένοι Έλληνες ευρωβουλευτές, σχετικά με την συμφωνία Καναδά-Ε.Ε για την κατάργηση δασμών και του δικαιώματος παρασκευής Προϊόντων με Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), όπως το τυρί φέτα, αποτελούν την ταφόπλακα της ήδη παραπαίουσας ελληνικής κτηνοτροφίας. 
Πλέον χώρες με πολύ μεγάλη κτηνοτροφική παραγωγή, όπως ο Καναδάς, θα μπορούν να παρασκευάζουν, να καταναλώνουν, και να εξαγάγουν ένα μοναδικό ελληνικό προϊόν που αποτελεί και ένα από τα τελευταία προϊόντα που εξάγουμε σε μεγάλες ποσότητες, και που αποφέρει στο Ελληνικό κράτος, μεγάλα ποσά, και στους παραγωγούς έσοδα και θέσεις εργασίας. Παράλληλα η κατάργηση των δασμών θίγει δραματικά όλες τους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής. Μεγάλες ποσότητες αγροτικών προϊόντων, πολλά από τα οποία είναι μεταλλαγμένα θα φτάνουν στο (φτωχό) πιάτο του Έλληνα καταναλωτή.

Ο πρωτογενής τομέας και η υγεία των Ελλήνων θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους, στο όνομα της παγκοσμιοποίησης και των μεγάλων συμφερόντων που λυμαίνονται την αγροτική οικονομία στην Ευρώπη. Η συμφωνία αυτή συντείνει στη διάλυση της κτηνοτροφίας της χώρας και της αγροτικής οικονομίας του τόπου.