5/2/16

Σαν σήμερα συνετρίβη το C-130 στην Όθρυ - 63 Ήρωες περνούν στην Αιωνιότητα


Στις 5 Φεβρουαρίου του 1991 το πολεμικό αεροσκάφος C-130 συνετρίβη στο όρος Όθρυς, στη κορυφή Τσατάλι, στα πλαίσια στρατιωτικής αποστολής. Οι απώλειες μεγάλες. 58 σμηνίτες και 5 μέλη του πληρώματος έπεσαν στο καθήκον. 63 Ήρωες περνούν στην Αιωνιότητα.

Κάθε Σεπτέμβριο διεξάγεται Επιμνημόσυνη Δέηση, για τους 63 Ήρωες της Πολεμικής μας Αεροπορίας, στον τόπο του δυστυχήματος. Κάθε έτος η Τ.Ο Μαγνησίας δίνει «το παρών» στην Τελετή Μνήμης, καθώς η απότιση φόρου Τιμής σε αυτούς που έπεσαν στο Καθήκον για την Πατρίδα, βρίσκεται στην ύπατη βαθμίδα της βιοθεωρίας της Εθνικής Ιδέας. Η προάσπιση της Εθνικής Μνήμης συνιστά τον ακρογωνιαίο λίθο διατηρήσεως της Εθνικής μας Συνειδήσεως, η οποία πλήττεται παντοιοτρόπως στους σύγχρονους καιρούς ενός χυδαίου εθνομηδενισμού και ισοπεδωτικής μανίας.

Η Τ.Ο Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής δεσμεύεται να δενδροφυτεύσει άμεσα, ως ελάχιστη ένδειξη Τιμής, το χώρο που βρίσκεται έξω από το μνημείο, δια της τοποθετήσεως 63 δενδρυλλίων, τα οποία και θα συμβολίζουν τις 63 Υπερήφανες ψυχές των Ελλήνων νέων που χάθηκαν στις παγωμένες πλαγιές της Όθρυος.