4/2/15

Ο χρηματοοικονομικός όμιλος Lazard και ο Βαρουφάκης

Ο χρηματοοικονομικός όμιλος Lazard και ο ΒαρουφάκηςΗ εταιρία χρηματοοικονομικών συμβούλων Lazard Asset Management είναι μια επιχείρηση με έδρα τις ΗΠΑ και την Γαλλία. Ιδρύθηκε το 1848 από του αδελφούς Alexandre, Simon και Elie Lazard, Ιουδαίους από την Αλσατία της Γαλλίας. Η εταιρία συνδέεται άμεσα με πάμπολλες δραστηριότητες με τους Ρότσιλντ, πολλά δε ανώτατα στελέχη της όπως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Kenneth Jacobs (επίσης Ιουδαίος) είναι μέλη της γνωστής σε όλους μας λέσχης Bilderberg.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών ο κ. Βαρουφάκης ανέθεσε στην Lazard Asset Management τον ρόλο του συμβούλου του υπουργείου του σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης. Να υπενθυμίσουμε ότι η ίδια εταιρία ήταν και σύμβουλος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου και της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ του κ. Παπαδήμου. Επίσης η Lazard ήταν σύμβουλος των πρώην υπουργών Οικονομικών Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου στο «κούρεμα» του χρέους το 2012. Πέραν αυτών η Lazard είχε συνεργαστεί με την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου για την σκανδαλώδη πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον απατεώνα Λιβανέζο Ισκαντάρ Σάφα, φίλο της οικογένειας Παπανδρέου, και την πώληση των 4 αεροσκαφών Airbus της Ολυμπιακής σε μεταπρατική εταιρία μεσαζόντων με ευτελέστατο τίμημα.   

Από τα ανωτέρω προκύπτει αβίαστα ότι η Lazard κανονικά σε ένα ευνομούμενο κράτος θα έπρεπε να είναι ήδη υπό τον έλεγχο της δήθεν τυφλής Δικαιοσύνης και της ανακριτικής έρευνας για τον ρόλο που έπαιξε στην υποταγή της Ελλάδας, μέσω του μνημονίου και του κουρέματος των ομολόγων, στους τοκογλύφους του διεθνούς Σιωνισμού. Αντ’ αυτού ο υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης έβαλε ως σύμβουλο τον ιουδαϊκό λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Ο κ. Βαρουφάκης δεν το έκανε βέβαια από άγνοια. Το έκανε βάσει σχεδίου που μόλις άρχισε να ξεδιπλώνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σχέδιο που περιλαμβάνει την συνέχιση της παγκοσμιοποίησης και του ξεπουλήματος της Ελλάδας. Και εξηγούμεθα.

Από την ίδρυση της η Lazard συνεργάζεται στενά και εμπλέκεται με το αμερικανικό think tank «Council on Foreign Relations» που προωθεί τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ παγκοσμίως. Έτσι η πρόσφατη δήλωση «στήριξης» προς την ελληνική κυβέρνηση του Ομπάμα δεν θα έπρεπε να μας προκαλεί εντύπωση. Η Lazard διαπλέκεται επίσης με το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα σε πάμπολλες δραστηριότητες παγκοσμίως, διαπλέκεται δηλαδή με τους δυο εξέχοντες στυλοβάτες του διεθνούς Σιωνισμού. Η κύρια αποστολή των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων της Lazard στην Ελλάδα θα είναι να συμβουλεύσει τον κ. Βαρουφάκη πως θα γίνει η οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του χρέους, χωρίς να θιγούν στο ελάχιστο τα μεγάλα συμφέροντα των χρηματαγορών.

Κατανοούμε όλοι μας λοιπόν γιατί η Lazard Asset Management προσέλαβε τον κ. Βαρουφάκη ως νέο υπουργό Οικονομικών, συγνώμη λάθος, γιατί ο νέος υπουργός προσέλαβε την Lazard.