9/2/15

Ομιλία Ηλία Κασιδιάρη για τις προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα

Ο παράνομα προφυλακισμένος εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης μίλησε στην ολομέλεια της βουλής απαντώντας στις προγραμματικές δηλώσεις του Τσίπρα.


Αρχικά αναφέρθηκε στις πολιτικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής από την παραδικαστική παράγκα που λυμαίνεται την δικαιοσύνη. Παράλληλα αναφερόμενος στο νέο υπουργό Δικαιοσύνης αναρωτήθηκε τι θα γίνει για τις καταγγελίες σχετικά με το συγκεκριμένο παραδικαστικό κύκλωμα που έχει φωτογραφηθεί από τον πρώην υπουργό δικαιοσύνης Ρουπακιώτη και αποκαλύφθηκε από τον πρώην γενικό γραμματέα Μπαλτάκο. Ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε ότι εκτός από προανακριτική επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, πρέπει να συσταθεί και μια προανακριτική για την υπόθεση με το βίντεο Μπαλτάκου.


Κατήγγειλε ότι στον Ξηρό δίνονταν άδειες και έφευγε από τη φυλακή χωρίς συνοδεία, ενώ «εμάς μας συνοδεύουν αστυνομικοί με πολυβόλα». «Έχει καταλυθεί το Σύνταγμα», υπογράμμισε και ζήτησε να επιληφθεί για το θέμα ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, αλλά και το προεδρείο της Βουλής. 

Σχετικά με τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης είπε ότι θα υπάρξει στήριξη σε ενέργειες της κυβέρνησης που θα είναι ενάντια σε όσους έβαλαν τη χώρα στην κρίση υποστηρίζοντας ότι εάν οι διαπραγματεύσεις οδηγηθούν σε αποτυχία «και προκληθεί κρίση τότε μονόδρομος είναι το δημοψήφισμα για το αν θα παραμείνουμε στο ευρώ ή θα πάμε στην δραχμή».

Ο συναγωνιστής Κασιδιάρης κατήγγειλε τον Τσίπρα που δεν ανέφερε τίποτα στην ομιλία του για κατάργηση των μνημονίων «ο Βαρουφάκης μάλιστα είπε ότι συμφωνεί με το 70% του μνημονίου. Εμείς συμφωνούμε να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα. Πώς γίνεται αυτό όμως όταν σήμερα έχουμε συναντήσεις Βαρουφάκη - Δραγασάκη με Βίζερ και Κοστέλο που εκπροσωπούν την τρόικα. Μέσα σε 10 ημέρες την ξαναφέρατε στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε «γοητευτική» τη ρητορική της κυβέρνησης εντός της χώρας ενώ υποστήριξε ότι άλλα επιχειρήματα χρησιμοποιούν όταν βγαίνουν στο εξωτερικό. Κλείνοντας άσκησε κριτική στις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την εξωτερική πολιτική και ζήτησε «άμεση στροφή προς την Ρωσία» και «ένωση» Ελλάδας - Κύπρου μέσω των εμπορικών ζωνών. Όσον αφορά την οικονομία, υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, κάτι που είναι και η μόνη λύση για την ανάπτυξη της χώρας.