10/2/15

Χρήστος Παππάς: Η Χρυσή Αυγή θα είναι η Εθνική Αντιπολίτευση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Λαϊκού Συνδέσμου, Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.


Αρχικά, ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής τόνισε πως η πολιτική δεν παράγεται με εμμονές και διχαστικό λόγο, αλλά με έργα πολιτικής γενναιότητας. Η Βουλή είναι όλων των Ελλήνων, ανεξαρτήτως δεξιάς και αριστεράς.


Η τρίτη πολιτική δύναμη της Χώρας πιστεύει ότι το εθνοκτόνο Μνημόνιο πρέπει άμεσα να καταργηθεί και θα δώσει μάχη προς αυτήν την κατεύθυνση. Η απελθούσα κυβέρνηση απέδειξε πως δεν έχει κανένα σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους με τα αντιλαϊκά και δυσβάσταχτα μνημονιακά μέτρα, καθώς και με τις παράνομες πολιτικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή θα κρατήσει μια υπεύθυνη στάση και θα σταθεί αρωγός σε οτιδήποτε θετικό εκφράζει τον Ελληνικό Λαό

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Συναγωνιστή Παππά:

Παρατηρώ την χωροθεσία της Βουλής με την νέα της σύνθεση. Τα έδρανα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ βρίσκονται στο δεξιό άκρο. Για τους καθήμενους, βεβαίως, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. To «αριστερά» και το «δεξιά», έχει να κάνει και με το από ποια θέση τα βλέπεις. Εν πάση περιπτώσει, κύριοι της Αριστεράς και της Δεξιάς, με όποια πλευρά της αιθούσης και αν ταυτίζεστε, οι πράξεις μετρούν. Η πολιτική δεν παράγεται με εμμονές και διχαστικό λόγο, αλλά με έργα. Με έργα πολιτικής γενναιότητας.

Η Βουλή αυτή δεν είναι ούτε της Αριστεράς ούτε της Δεξιάς. Είναι Βουλή όλων των Ελλήνων. Για να υπηρετούμε τον ελληνικό Λαό μας εξέλεξε ο ελληνικός λαός και αυτή την πλευρά, και αυτή την πλευρά. Εμείς, στον Λαϊκό Σύνδεσμο- Χρυσή Αυγή, πιστεύουμε ότι το Μνημόνιο δεν υπηρετεί τον Ελληνικό Λαό. Είναι εθνοκτόνο. Εμείς, αγωνιζόμαστε για Πατρίδα και Ελευθερία σεβόμενοι τους συνταγματικούς κανόνες, και σύμφωνα με την λαϊκή εντολή, ως τρίτη πολιτική δύναμη, θα είμαστε η εθνική αντιπολίτευση. Με σταθερότητα υποστηρίζουμε την θέση που έχουμε τονίσει και πάλι από το βήμα τούτο: Τα κόμματα διχάζουν- Η Πατρίδα ενώνει.

Ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, το καλοκαίρι του 2012 επισκέφθηκα τον προηγούμενο Πρόεδρο της Βουλής για να τον συγχαρώ για την εκλογή του. Του είπα, τότε, ότι εμείς κατεβήκαμε στην πολιτική  κονίστρα για να διεκδικήσουμε κοινοβουλευτικά την πολιτική μας εκπροσώπηση. Του είπα ότι δεν έχουμε εμπειρία από τις ακριβείς λειτουργίες του θεσμού, αλλά θα παίξουμε έντιμα στο πολιτικό παιχνίδι. Τώρα, πια, έχουμε εμπειρία του πόσο βρώμικο είναι πολλές φορές αυτό το παιχνίδι.

Η απελθούσα κυβέρνηση φέρει βαρύτατη ευθύνη για την κατάργηση του Συντάγματος με το αντιλαϊκό μνημονιακό της έργο. Καταπάτησε τους θεσμούς όπως φάνηκε και στην περίπτωση της πολιτικής διώξεως των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Τα φαινόμενα απαξίωσης των θεσμών πρέπει να σταματήσουν.

Η στάση της Χρυσής Αυγής και στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο θα είναι υπεύθυνη και συνεπής. Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα θα σταθεί αρωγός σε πολλές από τις μελλοντικές σας πρωτοβουλίες και ενέργειες όπως αυτές προαναγγέλθησαν στην ομιλία επί τη αναλήψει των καθηκόντων σας. Για να γίνω πιο σαφής. Θα εργαστούμε από την μεριά μας ώστε να γίνει το Κοινοβούλιο, αυτό το οποίο οφείλει να είναι: έκφραση της βούλησης όλων των Ελλήνων και των πολιτικών δυνάμεων όπως τις επέλεξε ο κυρίαρχος λαός. Θα σταθούμε ενάντιοι σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή, και αντιδημοκρατική πολιτική όπως αυτή εκφράστηκε από την προηγούμενη διακυβέρνηση. Την διακυβέρνηση  της ξενοκρατίας, της ξενοδουλείας και της εκποίησης της χώρας μας.

Θα εργαστούμε για να ξαναγίνει ο πολιτικός λόγος, το κατοχυρωμένο αυτό συνταγματικό δικαίωμα, σημείο αντιπαραθέσεως και συνάμα συνθέσεως. Για να εκφραστούν οι 388. 447 Έλληνες πολίτες που στήριξαν την Χρυσή Αυγή, την 3η πολιτική δύναμη της χώρας, και ο μαχητικός, και ενίοτε καυστικός, πολιτικός μας λόγος, να μην αποτελεί το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο ποινικής διώξεως. Ο πολιτικός λόγος, εντός και εκτός Κοινοβουλίου και μάλιστα των εκλεγμένων αντιπροσώπων του Έθνους, σε καμμία των περιπτώσεων και για καμμία πολιτική δύναμη, όχι μόνο για την Χρυσή Αυγή, δεν θα πρέπει να αποτελέσει, ποτέ πια, μέρος δικογραφίας, εξυπηρετώντας μία ποταπή πολιτική σκοπιμότητα.

Ο θεσμός της δικαιοσύνης πρέπει να αποκτήσει και πάλι τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη του ελληνικού Λαού. Πρώτο μέλημά σας πρέπει να είναι επομένως να αποκαθαρθεί από το παραδικαστικό κύκλωμα που είχε στήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Ριζική κάθαρση στην Δικαιοσύνη ώστε να αποκτήσει το κύρος που της αναλογεί ως ένας από τους κυριότερους πυλώνες της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Θα σταθούμε ανυποχώρητοι αρωγοί και συμπαραστάτες στην διεκδίκηση του Γερμανικού Κατοχικού Δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων. Ο ομιλών ήταν ο πρώτος που έθεσε το ζήτημα σε λεπτομερειακή βάση ως Βουλευτής, σε συνέντευξη Τύπου εντός του Κοινοβουλίου, τον Ιούνιο του 2012. Για το θέμα αυτό κάναμε παρεμβάσεις, τόσο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όσο και στο Ευρωπαϊκό. Ειδικά για το αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο που σε σημερινές τιμές ανέρχεται και υπερβαίνει τα 500 δισεκατομμύρια Ευρώ. Αυτό περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμά μας του Ιανουαρίου 2015 βάσει του οποίου πήραμε την εντολή του Ελληνικού Λαού.

Η Ελλάς έχει πλέον έναν νέο, και ηλικιακά, Πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας διαδέχεται έναν φοβικό Πρωθυπουργό. Ο χαρακτηρισμός «φοβικός» δεν είναι δικός μου. Είναι του Τάκη Μπαλτάκου, στον αποκαλυπτικό διάλογό του με τον Ηλία Κασιδιάρη. Είναι η γνωστή υπόθεση Μπαλτάκου την οποία επεχείρησε να συγκαλύψει η προηγούμενη κυβέρνηση, κλείνοντας άρον-άρον την Βουλή το καλοκαίρι, όπως είχατε καταγγείλει και εσείς, κυρία Πρόεδρε.

Υπενθυμίζω μέρος του διαλόγου:
-Κασιδιάρης: Ποιος του είπε να τα κάνει αυτά; (εννοεί τις παράνομες διώξεις, με την ομολογημένη προσωπική εμπλοκή του Σαμαρά και των υπουργών του που επενέβησαν στο έργο της Δικαιοσύνης).
-Μπαλτάκος: Πρώτα απ’ όλα φοβάται για τον εαυτό του. Έπειτα εσείς τον κόβετε από το να έχει προβάδισμα από τον Τσίπρα.
-Κασιδιάρης: Και επειδή του κόβουμε ψήφους, δηλαδή, θα μας βάλει φυλακή;
-Μπαλτάκος: Τον π… Απίστευτο πράγμα, απίστευτο.

Το ξαναείπε όμως και σε άλλη περίπτωση ο Μπαλτάκος. Τον Νοέμβριο του 2012, μέσα σε αυτήν την αίθουσα, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδος, κ. Νικόλαος Μιχαλολιάκος, είχε πει μεταξύ άλλων, μιλώντας για τον Προϋπολογισμό του 2013. Κρίσιμες και τότε στιγμές. Ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε σε απόψεις του Νόαμ Τσόμσκι και ανέφερε ότι: «αν αφεθούν τα κεφάλαια ελεύθερα να μετακινούνται από την μία χώρα στην άλλη, θα έρθει μία ημέρα που οι οικονομικοί οργανισμοί και οι επενδυτές, θα είναι πραγματικά σε θέση να καθορίσουν την πολιτική των κρατών. «Το 1971 το 90% του κεφαλαίου που είχε σχέση με διεθνείς συναλλαγές ήταν συνδεδεμένο με την πραγματική οικονομία. Μόνο ένα 10% περίπου ήταν κερδοσκοπικού τύπου. 
Σήμερα υπολογίζεται πως πάνω από το 95% αυτών των κεφαλαίων είναι κερδοσκοπικού τύπου». Και συνεχίζοντας είπε: «Το έχουν πει πολλοί αγορητές. Αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη, θα πληγεί η παγκόσμια Οικονομία με το τεράστιο ποσό των 17 τρισεκατομμυρίων 200 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πώς αντέχει στην λογική, αυτό; Η Ελλάδα είναι το 2% της ευρωπαϊκής οικονομίας και ίσως το 1 χιλιοστό της παγκόσμιας οικονομίας. Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή. 

Γιατί όλα αυτά τα κεφάλαια είναι μια φούσκα, δεν έχουν σχέση με την πραγματική οικονομία.
Και αυτήν την φούσκα η Ελλάδα, αν θέλει, κρατάει την καρφίτσα για να την σπάσει. Αλλά αυτό το πανίσχυρο όπλο που έχουμε στα χέρια μας δεν το χρησιμοποιούμε και υποδουλώνουμε οικονομικά τον Λαό μας». Εκείνες τις ημέρες, λοιπόν, μετέφερα στον κ. Μπαλτάκο το νόημα των λεγομένων του κ. Μιχαλολιάκου. «Ναι», μου είπε, «το ξέρω. Κι εμείς του τα είπαμε». Τον ρώτησα τότε, γιατί δεν το κάνει. Aφού έχει αυτό το πανίσχυρο όπλο στα χέρια του. Απάντηση: « Φοβάται». «Τι φοβάται;», του λέω. «Έχει θέματα», μου είπε, και αναφέρθηκε στην έλλειψη θάρρους, κ.λ.π. Θαρσείν χρη. Αυτό το θάρρος χρειάζεται ο νέος Πρωθυπουργός. Το θάρρος και την εντιμότητα να σεβαστεί την εντολή που πήρε για καταγγελία του Μνημονίου και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Γι’ αυτό ψηφίστηκε. Αυτήν την προσδοκία εξέφρασε. Ο κ. Πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας, έχει πολλά όπλα στην πολιτική του φαρέτρα, αν θέλει αληθινά να πραγματώσει τους πόθους του Λαού. Δεν έχει μόνον τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, το 36,34%. Έχει και το 6,28% της Χρυσής Αυγής, έχει και το 5,47% του Κομμουνιστικού Κόμματος, και το 4,75% των ΑΝΕΛ. Έχει το 52,84%, και μια πλειοψηφία αντιμνημονιακή 194 Βουλευτών.

Κύριε Πρωθυπουργέ, Το Μνημόνιο, είπατε προεκλογικά και εσείς και οι βουλευτές σας, ότι θα καταργηθεί με ένα άρθρο. Αυτό θα ήταν τον πρώτο νομοσχέδιο της, για πρώτη φορά Αριστεράς, Κυβερνήσεως. Η μήπως θα είναι η πολλοστή φορά του πάντα προδομένου ελληνικού λαού; Εσείς είπατε ότι ο Λαός δεν αντέχει άλλη απογοήτευση. Λίγες μέρες μετά την εκλογή σας, μιλάτε ήδη για έντιμο συμβιβασμό. Με τις προγραμματικές σας δηλώσεις τον απογοητεύετε. Η καταγγελία μετετράπη σε «συμφωνία», «γέφυρα» και αμοιβαίο επωφελές συμβόλαιο. Μια απόρριψη του μνημονίου με δόσεις, δηλαδή. Φέρτε, λοιπόν, το άρθρο που υποσχεθήκατε προεκλογικά, να το ψηφίσουμε, να μετρηθούμε, και να φανεί ξεκάθαρα ποιοι είναι στο πλευρό του Λαού και ποιοι στο πλευρό των τοκογλύφων, της ξένης κατοχής και της δυστυχίας. Δυστυχίας του λαού μας.

Αν ο κ. Βαρουφάκης δεν έχει να πει τίποτε για το μνημόνιο και την καταστροφή του, όπως προεκλογικά υποστήριξε ο Σύριζα. Αν για τα πάντα φταίει η Χρυσή Αυγή, κατά τον κ. ΥΠΟΙΚ. Για την πείνα, για την δυστυχία, την ανεργία, τις χιλιάδες αυτοκτονίες και την ανθρωπιστική κρίση που έφερε το Μνημόνιο. Αν οι νέοι συγκυβερνήτες κραδαίνουν την σημαία του φόβου της ανόδου της Χρυσής Αυγής στους ευρωπαίους συνομιλητές τους. Τότε, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που, εάν έστω αυτή και μόνο η πεπλανημένη αντίληψη, θα βοηθήσει και θα προσφέρει. Θα βοηθήσει στην κατάργηση του μνημονίου. Είναι όμως έτσι;

Δεν πρέπει, κύριε Πρωθυπουργέ, να προδώσετε τον Λαό. Τον φόβο, τον σεβασμό δηλαδή, του Θεού, μπορεί να μην τον αισθάνεστε, και είναι δικαίωμά σας. Το ελεύθερον του Ανθρώπου αναγνωρίζεται και από αυτήν καθ’ αυτήν την Ορθόδοξη θρησκεία μας. Την οργή του Λαού, όμως, δεν μπορείτε να την αγνοήσετε. Όσο θα περνά ο καιρός, τόσο θα απομακρύνεται και θα σβήνει η ευκαιρία που έχετε για ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και επιδίωξη της εθνικής ανεξαρτησίας.  Δεν πρέπει να επαναλάβετε την ιστορία του Μαΐου 2012. Και τότε η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού είχε δώσει εντολή για τέλος του Μνημονίου.

Στο Κοινοβούλιο είχαμε μια αντιμνημονιακή δύναμη 151 εδρών στο σύνολο, υπολογιζομένης και της Αριστεράς της ΔΗΜΑΡ πριν την μνημονιακή της στροφή. Η πρόταση της Χρυσής Αυγής ήταν να σχηματισθεί τότε κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ειδικής αποστολής, με μοναδική αποστολή και σκοπό την ψήφιση αυτού του άρθρου, του νόμου κατάργησης του Μνημονίου. Δεν μας ακούσατε τότε. Και δεν μας ακούσατε, παγιδευμένοι σε ιδεοληψίες, σε ιδεοληψίες των πρώιμων Αριστερών σας χρόνων, που οδήγησαν κάποιους από τους σημερινούς συγκυβερνώντες να εκστομίζουν εκτός τόπου και πολιτικού χρόνου γραφικότητες περί «αυγών του φιδιού», περί «Βαϊμάρης», κ.λ.π., καθιστώντας με τον τρόπο αυτό τα κόμματά τους συνυπεύθυνα στην επί 2,5 επιπλέον χρόνια καταστροφή που ακολούθησε.

Για να πλήξετε, δήθεν, τον κίνδυνο, όπως λέτε εσείς, της Χρυσής Αυγής, την δύναμη της Αλήθειας, της εντιμότητας και της φιλοπατρίας, οδηγήσατε συνεργατικά τον τόπο στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012. Τότε όπως  και στην συνέχεια, με την πολιτική τρομοκρατία της Νέας Δημοκρατίας να οργιάζει, με την λευκή τρομοκρατία, νομίσατε ότι θα πλήξετε εμάς τους Εθνικιστές. Αλλά η Χρυσή Αυγή άντεξε και, προς απογοήτευση των πολιτικών μας αντιπάλων, αντέχει και θα αντέχει, για το καλό της Πατρίδας και του Λαού. Γιατί και ο Θεός και ο Λαός είναι κοντά μας. Η Αλήθεια και το Δίκαιο είναι κοντά μας.

Οι φοβικοί της Δεξιάς, και δεν αναφέρομαι στους απλούς αγνούς ψηφοφόρους αλλά στους πολιτικούς εκφραστές της Νέας Δημοκρατίας, που εύχονται την αποτυχία της κυβέρνησης και την καταστροφή της Ελλάδος προκειμένου να επανέλθουν στα πράγματα, θα προβάλλουν και πάλι τα γνωστά διλλήματα. Φτηνή πολιτική του τρόμου. «Μα θα φύγουμε από την Ευρωζώνη. Θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή ένωση. Θα χρεοκοπήσουμε». Αυτοί οι ίδιοι ήσαν που έλεγαν πως χρεοκοπήσαμε ήδη το 2012. Φτάνει πια με τις εμμονές του Γερμανοτραφούς Σημίτη με το ευρώ. Αφήστε όλοι σας κατά μεριά  το Grexit να είναι πρόβλημα των γερακιών της κεφαλαιοκρατίας, των τραπεζών και των τοκογλύφων. Δικό τους πρόβλημα είναι.

Η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τον τρόπο που υλοποιήθηκε, καταστρέφει την Πατρίδα μας. Κατέστρεψε την Γεωργία και την Κτηνοτροφία, κατέστρεψε τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, στέλνει τους νέους Έλληνες στην ξενιτειά. Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση που μας αντιμετωπίζει ως Περιφέρειες, και όχι ως εθνικά κυρίαρχο κράτος, είναι αυτή που μας θέλει παρίες και όχι ισοτίμους συμμάχους. Είναι αυτή που διέλυσε την εθνική μας παραγωγή και έκανε την Ελλάδα μία χώρα ανέργων. Είναι η Ένωση που διοικεί την Ελλάδα μέσω e-mail ξένων τεχνοκρατών που ουδεμία σχέση έχουν με την ελληνική λαϊκή κυριαρχία. Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση, καλύτερα να λείπει.

Στο ζήτημα της ιθαγενείας. Προς μεγάλη σας λύπη, έχει ήδη αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας. Εμείς είμεθα καθέτως αντίθετοι στη βίαιη αλλοίωση της κοινωνίας με την ελληνοποίηση χιλιάδων ατόμων διαφορετικής καταγωγής, θρησκείας και πολιτισμού που υπονομεύει την εθνική ομοιογένεια και την κοινωνική ειρήνη. Επίσης, δεν ακούσαμε την κυβέρνηση να αναφέρεται στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και τους  Ποντίους αδελφούς μας, αυτούς που τόσο βάναυσα έπληξε η προηγούμενη κυβέρνηση με τις πολιτικές της.

Η Χρυσή Αυγή επιδιώκει να ενώσει τον Ελληνισμό, τον αλύτρωτο και υπόδουλο ελληνισμό και τον ελληνισμό της διασποράς, τους ομογενείς μας. Στις προγραμματικές δηλώσεις ο κ. Πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε στον Πολιτισμό. Για εμάς τους Έλληνες Εθνικιστές, βασικό συστατικό της ελληνικότητας είναι ο πολιτισμός μας, γι’ αυτό και αποτελεί προτεραιότητά μας η ανάπτυξη και η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της τέχνης.

Στα εθνικά μας θέματα, τώρα. Ο Σύριζα και η Αξιωματική Αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία, έχουν εκπεφρασμένη αντίληψη παραδόσεως του ονόματος «Μακεδονία». Αναφέρατε στις προγραμματικές σας δηλώσεις, κύριε Πρωθυπουργέ, ότι συμφωνείτε, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση, στην παράδοση του ονόματος Μακεδονία, στο γειτονικό κρατίδιο, συνεχίζοντας την ίδια ανιστόρητη, επικίνδυνη και ενάντια στα εθνικά συμφέροντα πολιτική.

Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής ήταν, είναι και θα είναι, «κανένας συμβιβασμός για την Μακεδονία μας». Όμοια πλήττετε το έθνος μας με την πολιτική σας σε ό,τι αφορά το Αιγαίο και το θέμα του αδελφού κράτους αλλά συστατικού του ιδίου έθνους, την μαρτυρική Κύπρο. Μιλήσατε για δικοινοτική, διζωνική Κύπρο, με μία διοίκηση και μία ιθαγένεια. Ταυτίζεστε έτσι με την αμερικανική πολιτική σε ό,τι αφορά το Κυπριακό. Ταυτίζεστε με τον Αττίλα. Κι αυτό, κύριε Πρωθυπουργέ, τη στιγμή που λίγες μέρες νωρίτερα, επισκεφθήκατε τα «φυλακισμένα μνήματα» στην Λευκωσία όπου είναι θαμμένοι οι ήρωες της οργάνωσης ΕΟΚΑ του Γεωργίου Γρίβα-Διγενή.

Οι Κύπριοι είναι Έλληνες. Έλληνες το γένος. Καμία αλλοίωση της Ιστορίας του Ελληνισμού της Κύπρου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Δεν λέμε απλώς ότι δεν συμφωνούμε, όπως ενδεχομένως θα πει το ακροδεξιό άλλοθι της κυβέρνησης, για τα μάτια του κόσμου, στηρίζοντας όμως συγχρόνως, τις αντεθνικές επιλογές της. Εμείς λέμε ότι θα πρέπει ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός να πει ΟΧΙ σε αυτήν την επικίνδυνη πολιτική. Να πει ΟΧΙ με μοναδικό στόχο και όραμα την επίτευξη της πολυπόθητης εθνικής ανεξαρτησίας. Στον εθνικό αυτό στόχο, ενεργός πρέπει να είναι  η συνδρομή της Εκκλησίας, που από διαχειριστής μιας περιουσίας, θέλουμε να γίνει και πάλι το τιμημένο ράσο μιας ελληνορθοδοξίας όπως εκφράστηκε στους σύγχρονους καιρούς από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Και γι’ αυτό, από το βήμα αυτό, καλώ τους Ιεράρχες που έχουν απομείνει μαχητές, να σταθούν φραγμός στα ισοπεδωτικά σχέδια των Διεθνιστών κάθε αποχρώσεως, προσφέροντας την πνευματική τους ισχύ στον αγώνα της Εθνικής σωτηρίας. Η Εθνική Σωτηρία πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας. Γι’ αυτό, εγκαταλείψτε, κύριοι της κυβέρνησης, την Ρεάλ Πολιτίκ. Αυτή η Ρεάλ Πολιτίκ δίχασε και κατέστρεψε τον τόπο. Η Χρυσή Αυγή επιλέγει τον δρόμο της ελευθερίας. Όχι στο Μνημόνιο και όποιες παραλλαγές του. Το Μνημόνιο είναι το τέλος του εθνικού κράτους. Η μετατροπή του Λαού μας σε μάζα πεινασμένων καταναλωτών, σε «εύπλαστο κιμά», που έλεγε ο Εθνάρχης Χριστόδουλος.

Ο Λαός ψήφισε τον περασμένο Ιανουάριο γυρίζοντας την πλάτη σε όλα τα ψευτοδιλήμματα που εξαπέλυσε η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν έχετε λοιπόν, κύριοι της νέας κυβέρνησης, με τόσο ισχυρή και νωπή την λαϊκή εντολή, λόγο να υπαναχωρήσετε με πρόσχημα τον δήθεν πολιτικό ρεαλισμό. Η Λαός ψήφισε την ρήξη. Ρήξη με τους δήθεν συμμάχους και επικυρίαρχους δυνάστες μας. Ο ελληνικός λαός ψήφισε την Χρυσή Αυγή συντασσόμενος με το  κεντρικό σύνθημα «Πρώτα οι Έλληνες» και «Οι Έλληνες στην εξουσία, οι κλέφτες στην φυλακή».  Αναμένουμε να γίνει πράξη η εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, η εξαγγελία Δραγασάκη, ότι θα καταγγείλει τους διαπλεκόμενους, κάτι που με συνέπεια έκανε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο. Αμφιβάλουμε όμως, αν αυτή η δέσμευση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης γίνει πραγματικότητα, διότι παρατηρούμε ότι τα μέλη της συνομιλούν στα τηλεοπτικά παράθυρα, με τα φερέφωνα της διαπλοκής με τα μικρά τους ονόματα.

Κύριοι και κυρίες της Αριστεράς. Ο ελληνικός Λαός αποφάσισε ότι το Ευρώ δεν είναι ο Θεός. Μην θεοποιείτε στο μυαλό σας τον Μαμωνά, τον μοχλό της γερμανικής κυριαρχίας στην ήπειρό μας και στην Ελλάδα. Εμείς θα στηρίξουμε κάθε κίνηση προς αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει τον Ελληνικό λαό. Θα ελέγξουμε μεν την κυβέρνηση αλλά και θα στηλιτεύουμε όλους αυτούς τους μαυραγορίτες της πολιτικής που φωνάζουν μεταξύ τους «Βάστα Σόιμπλε!». Ο απελθών Πρωθυπουργός είπε πρόσφατα, παραφράζοντας τα λόγια του αείμνηστου ηγέτου της Κύπρου, Τάσσου Παπαδόπουλου, «Παραλάβαμε χάος και παραδώσαμε χώρα».
Όχι, κύριε Σαμαρά. Παραλάβατε χάος και μας οδηγήσατε στην Κόλαση. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτήν την αλήθεια διατράνωσε ο Λαός με την ψήφο του στις 25 Ιανουαρίου. Τον αμφισβητείτε; Αμφισβητείτε τον Ελληνικό Λαό; Σας οδήγησε η αρχομανία σε τόσο λαθεμένες πολιτικές όχι μόνο για την παράταξή σας αλλά και για τη χώρα;

Η Χρυσή Αυγή επιλέγει τον δρόμο της εθνικής αντίστασης. Σε μία χώρα όπου χάνονται τα πάντα, παραγωγή, δημόσια και ιδιωτική περιουσία και κυρίως ανθρώπινο δυναμικό, και δυστυχώς η προοπτική φαίνεται να είναι ένα προπαγανδιστικό αφήγημα, λόγια χωρίς πράξη, εμείς οι Χρυσαυγίτες Βουλευτές θα εξακολουθήσουμε να στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των Ελλήνων που αντιστέκονται.

Η Χρυσή  Αυγή σημαίνει πρώτα από όλα και πριν από όλα, Εθνική Αντίσταση και Εθνική Διεκδίκηση. Ο Ελληνικός Εθνικισμός αποτελεί την εγγύηση και την ελπίδα του μέλλοντος. Με αυτή την πίστη θα πορευτούμε προασπιζόμενοι τα συμφέροντα  του ελληνικού Λαού και αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο, βάζοντας πάνω απ’ όλα την Ελλάδα μας και τον Ελληνικό λαό.