6/2/15

Απάντηση του Ηλία Κασιδιάρη στα σχόλια Βαρουφάκη περί «ναζί» και Χρυσής Αυγής

Απάντηση του Ηλία Κασιδιάρη στα σχόλια Βαρουφάκη περί «ναζί» και Χρυσής ΑυγήςΈνα ισχυρό Εθνικιστικό Κίνημα ως φόβητρο για τους διεθνείς τοκογλύφους

Ο Βαρουφάκης είναι το νέο fashion idol του Σύριζα. Παίζει καλά το παιχνίδι της επικοινωνίας, πλασάρεται σωστά στα media και ανεβάζει τα ποσοστά του Τσίπρα. Στον αντίποδα του επιτυχημένου φαίνεσθαι, οι δύο εντυπωσιακές κυβιστήσεις του, που εξαΰλωσαν τις δύο βασικές προεκλογικές του δεσμεύσεις για «κούρεμα» του χρέους και «σκίσιμο» του μνημονίου. Σύντομα ο Σύριζα θα φέρει στη βουλή νέο μνημόνιο (με άλλο τίτλο, όπως ECCL γραμμή, πρόγραμμα αναπτυξιακής ανασυγκρότησης κλπ) και φυσικά θα επαναφέρει την τρόικα ως τριμερή επιτροπή θεσμικών παραγόντων ή κάπως έτσι τέλος πάντων.


Ο πολύς κόσμος, που τον μπερδεύουν οι βαθυστόχαστες αναλύσεις και η οικονομετρία, γοητεύεται από το ανέμελο στυλ του Βαρουφάκη, γι’ αυτό και τα επικοινωνιακά τρικ του έχουν «μεσοπρόθεσμα» δημοσκοπικά αποτελέσματα. Το σκηνικό θα αλλάξει άρδην μόλις ψηφιστούν τα νέα «μεσοπρόθεσμα» και ο πολίτης δει πως δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αλλαγή στην ζωή του. Τότε ο Σύριζα θα αρχίσει να φθείρεται. Και τότε θα κυριαρχήσει στην πολιτική ζωή της χώρας η Χρυσή Αυγή.

Το βασικό επιχείρημα που έθεσε ο Βαρουφάκης στον Σόιμπλε δεν αφορούσε ούτε την ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ούτε τις χιλιάδες αυτοκτονίες, ούτε την ανεργία και την κατάρρευση των παραγωγικών μας δομών, ούτε φυσικά το κατοχικό δάνειο (αν τολμούσε να προφέρει αυτές τις δύο λέξεις, ο Σόιμπλε θα του έβαζε πιπέρι στο στόμα). Υποννόησε όμως, πως οι γερμανοί τοκογλύφοι πρέπει να στηρίξουν τον Σύριζα, γιατί αν αυτός αποτύχει, τότε θα γιγαντωθεί περαιτέρω η Χρυσή Αυγή, που είναι σήμερα τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας (“the third political power”).

Η τακτική αυτή αποτελεί την κλασική αμερικανική μέθοδο άσκησης πίεσης σε έναν συνομιλητή, που είναι γνωστή ως “good cop, bad cop”: «κάνε αυτό που σου λέω εγώ, ο καλός, γιατί μετά θα σε περιλάβει ο άλλος, που είναι κακός». Σε ελεύθερη απόδοση: «Βοηθείστε τον Σύριζα που είναι ο καλός, γιατί μετά έρχεται η Χρυσή Αυγή που είναι πολύ κακή».  Για την ακρίβεια, ο Μπαρουφάκης δεν χρησιμοποίησε την λέξη «κακή», αλλά «ναζί». Επρόκειτο για την μέγιστη μπαρούφα που μπορούσε να ξεστομίσει ενώπιον του Σόιμπλε. Οι γερμανοί αρχιτοκογλύφοι ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει «ναζί», επίσης, έχουν μάθει άριστα τι είναι η «Χρυσή Αυγή» και σίγουρα γελάνε με τον ανόητο παραλληλισμό.

Αν διαγράψουμε αυτή την βλακώδη αναφορά στον ναζισμό, το επιχείρημα του Σύριζα είναι απολύτως σωστό. Εφόσον μάλιστα γίνεται με στόχο ένα – μικρό έστω – όφελος για τη χώρα, το θεωρούμε θεμιτό και δεχόμαστε να μας χρησιμοποιούν ως «μπαμπούλα». Η σωστή φρασεολογία που θα έπρεπε να χρησιμοποιούν, όμως, είναι η εξής: «Βοηθείστε εμάς, δώστε μας κάτι και θα τα βρούμε... αλλιώς θα έρθει η Χρυσή Αυγή, με την οποία δεν πρόκειται να τα βρείτε ποτέ».

Οι διεθνείς τοκογλύφοι έχουν επισημάνει από μόνοι τους τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής, πολύ πριν ανακαλύψουν τον ΒαρουφάκηΟ Σόιμπλε και η συμμορία του γνωρίζουν  πως αν οι Εθνικιστές πάρουν την εξουσία με ισχυρή λαϊκή εντολή, δύο είναι οι πιθανότερες εξελίξεις: ή να αλλάξουν άρδην την ανθελληνική τους πολιτική ή να δουν το σαθρό οικοδόμημα της γερμανοκρατούμενης Ε.Ε. να καταρρέει. Έχουμε αναλύσει πολλάκις – και με βάση επιχειρήματα ιδεολογικών μας αντιπάλων, όπως τα εξέχοντα μέλη της οικογένειας Ρόθτσιλντ – πως η Γερμανία δεν μπορεί να εκβιάσει την Ελλάδα, γιατί έτσι ναρκοθετεί τα θεμέλια του κοινού νομίσματος με άμεσες, καταιγιστικές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία. Πολλώ δε μάλλον αν έχει απέναντί της ένα ισχυρό Εθνικιστικό Κίνημα που προσανατολίζεται γεωστρατηγικά προς την Ρωσία και σκοπεύει να κάνει την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο και κεντρική δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Φυλακές Κορυδαλλού,
6 Φεβρουαρίου 2015