9/2/15

Ο Δρ. Γεώργιος Γαλέος απαντά στο πρόγραμμα του Σύριζα για την οικονομία

Ο Συναγωνιστής και βουλευτής Αργολίδας Δρ. Γεώργιος Γαλέος τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.


Ο Συναγωνιστής επισήμανε ότι πολλές από τις προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν σχέδιο της Χρυσής Αυγής, με διαφορετική όμως προσέγγιση. Τόνισε ότι τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση δεν είναι πλήρως υλοποιήσιμα αλλά εξυπηρετούν την ευφορία του ελληνικού λαού. Για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που είχε ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζονται 11 δισ. σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ίδιας της κυβέρνησης. Τα μικρά πλεονάσματα μπορούν να αποδώσουν σχεδόν 2 – 3 δισ. τον χρόνο και κατ’ αυτόν τον τρόπο μένει ένα μεγάλο μέρος ακάλυπτο.


Σημαντική διαπίστωση είναι ότι η λιτότητα δεν οδηγεί πουθενά, κάτι το οποίο ακόμα δεν έχει καταλάβει η πρώην συγκυβέρνηση. Όσον αφορά την ανάπτυξη τεράστια έλλειψη της κυβέρνησης είναι η αναφορά στην παραγωγή. Όλα ξεκινούν από την πρωτογενή παραγωγή, την γεωργία, την αλιεία, την κτηνοτροφική παραγωγή, μετέπειτα την βιομηχανία και τέλος τις υπηρεσίες.
Σχετικά με την δημόσια περιουσία, ο Τσίπρας άφησε ένα παράθυρο ανοιχτό, λέγοντας ότι θα εξετάσουν την κάθε περίπτωση ειδικά. Με λίγα λόγια, αναφερόμενος στα αεροδρόμια της Ελλάδος, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τα ξεπουλήσει όλα μαζί, όπως η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά ένα – ένα.