15/12/14

Ανακοίνωση ΑΙΓΙΣ: Ενημέρωση - απάντηση σε ποικίλα ανυπόστατα σχόλια σχετικά με το Ίδρυμα

Προς οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο:

Μετά από την εκφορά διαφόρων δημοσιευμάτων στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο, καθώς και μετά από ερώτηση Βουλευτού, σχετικά με τις δραστηριότητες, την υφή και τη λειτουργία του Ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού Ιδρύματος Γεωπολιτικών και Ιστορικών Σπουδών (ΑΙΓΙΣ), θέλουμε να ενημερώσουμε για τα εξής:

1) Το Ίδρυμα λειτουργεί ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, οπότε δεν καταχωρείται στο Πρωτοδικείο, καθώς εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

2) Ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, έχει τηρήσει κάθε νόμιμη διαδικασία έναρξης, έδρας κλπ στην οικεία ΔΟΥ, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.


3) Αγνοούν μήπως οι (για ποικίλους λόγους) ανησυχούντες και ευαισθητοποιημένοι γύρω από την λειτουργία του ΑΙΓΙΣ, ότι οι επιδοτήσεις των πολιτιστικών φορέων των κομμάτων, αποδίδονται μαζί με την συνολική κρατική επιχορήγησή τους;

4) Με το έγγραφο του ΥΠΕΣ, Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων, της 12ης Μαρτίου 2013/9739, παράγραφος 13β, η οικονομική ενίσχυση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς του Λαϊκού Συνδέσμου ανερχόταν σε 77.956,68€ - ποσοστό 50% της ετήσιας εγκεκριμένης.

5) Μήπως ηθελημένα διαφεύγει ότι υφίσταται αναστολή κάθε χρηματοδότησης (τακτικής – οικονομικής) για τον Λαϊκό Σύνδεσμο, βάσει του εγγράφου ΥΠΕΣ/Γεν. Διευθ. Οικ. Υπ. 23/12/2013/51581, παράγραφοι 16,17,18Δ;

6) Οι προαναφερόμενες αποφάσεις έχουν καταχωρηθεί στα ΦΕΚ: 2209/2013 και 3275/2013 αντίστοιχα.

7) Είναι προϊόν άγνοιας ή αποκύημα κάποιας «δαιμονολογικής» διάθεσης και καταστολής διακίνησης των ιδεών η αποσιώπηση του έργου του ιδρύματος; (σε χρόνο λιγότερο των δύο ετών: πληθώρα εκδόσεων, διενέργεια συνεδρίου και ημερίδων ιστορικού και επιστημονικού περιεχομένου, όπως έχουν κοινοποιηθεί κατά καιρούς στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος)

8) Τέλος, όσον αφορά στη χρήση απαξιωτικών επιθετικών προσδιορισμών και ειρωνικών λεκτικών σχημάτων γύρω από την σύννομη και ορθή χρήση των χρημάτων, τις σχετικές απαντήσεις τις έχει ήδη δώσει το ΣΔΟΕ, μετά τους αντίστοιχους ελέγχους (Πόρισμα του ΣΔΟΕ της 8/7/2014 με αρ. πρωτ. 18856)

Μετά Τιμής,
Το Δ.Σ. του Ιδρύματος ΑΙΓΙΣ