1/12/14

Παν. Ηλιόπουλος: Ερώτηση για την καθυστέρηση της κατασκευής της Σήραγγας Γορίτσας της περιφερειακής οδού Βόλου

H κατασκευή της Σήραγγας Γορίτσας της περιφερειακής οδού Βόλου είναι ένα έργο που θα αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, αλλά η κατασκευή του καθυστερεί συστηματικά. Οι ευθύνες για την εγκληματική ολιγωρία βαρύνουν κυρίως την απερχόμενη δημοτική Αρχή Βόλου με τον παντελώς ανίκανο και ανύπαρκτο Σκοτινιώτη, αλλά και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Αγοραστό.
Να σημειωθεί πως η νέα Δημοτική Αρχή Μπέου έχει επανειλημμένως καταγγείλει την διακοπή των εργασιών, αλλά και τις κακοτεχνίες. Για το σημαντικό αυτό θέμα κατέθεσε σχετική ερώτηση προς το αρμόδιο υπουργείο ο παράνομα προφυλακισμένος βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος.


Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΘΕΜΑ: «Καθυστερεί η κατασκευή της Σήραγγας Γορίτσας της περιφερειακής οδού Βόλου»

Για την ολοκλήρωση της περιφερειακής οδού του Βόλου που οδηγεί στην Αγριά κατασκευάζεται η σήραγγα της Γορίτσας. Τα τελευταία χρόνια όμως έχουν διακοπεί οι εργασίες κατασκευής της. Υπάρχουν δε καταγγελίες από τον νυν δήμαρχο Βόλου για κακοτεχνίες. Η περιφερειακή οδός του Βόλου είναι απαραίτητος για την εξυπηρέτηση τον οδηγών προς το Πήλιο, τόσο τους θερινούς όσο και τους χειμερινούς μήνες αλλά και για την αποφόρτιση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης.


Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Πόσο ήταν το εκτιμώμενο κόστος κατασκευής της συγκεκριμένης σήραγγας κατά την έναρξη των εργασιών, ποια ποσά έχουν δαπανηθεί έως τώρα και πόσα πρέπει να δαπανηθούν στο εξής ώστε να ολοκληρωθεί το έργο;
Ποιά ήταν η αρχική ημερομηνία παράδοσης και ποια είναι η σημερινή εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης;
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το υπουργείο σας για την γρήγορη αποπεράτωση του έργου;

Αθήνα, 01/12/2014
Ο ερωτών Βουλευτής
Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Βουλευτής Μαγνησίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/koinovoulio/view/erwthsh-gia-thn-kathusterhsh-ths-kataskeuhs-ths-shraggas-goritsas-ths-perif#ixzz3Kgah7Ao8