1/11/14

Το ΚΚΕ «αποκαθιστά» ταυτόχρονα τον Ζαχαριάδη και τα θύματά του! Μετά τον Βελουχιώτη σειρά έχει ο Πλουμπίδης

Το ΚΚΕ «αποκαθιστά» ταυτόχρονα τον Ζαχαριάδη και τα θύματά του! Μετά τον Βελουχιώτη σειρά έχει ο ΠλουμπίδηςΟι ιδεολογικά ξοφλημένοι, πολιτικά τελειωμένοι και κοινωνικά αντιδραστικοί «φωστήρες» του ΚΚΕ προσπαθούν ποικιλοτρόπως να κάνουν πρακτική εφαρμογή το ρητό «και την πίτα γεμάτη και τον σκύλο χορτάτο», κάθε φορά που παραχαράσσουν την ιστορική πραγματικότητα. Ακόμα και σε περιπτώσεις που αφορούν πρόσωπα του παρελθόντος, τα οποία ανήκαν στον κομματικό μηχανισμό των εγχώριων σοβιετόδουλων, με μια ασύλληπτη επιχείρηση διαστρέβλωσης των γεγονότων «αλλάζουν τα φώτα» στην πραγματικότητα. Λίγες ημέρες μετά το αισχρό, δυσφημιστικό δημοσίευμα για την Ουγγρική Επανάσταση του 1956, ο «(β)Ριζοσπάστης» επανέρχεται αυτή την φορά μ’ ένα ολοσέλιδο αφιέρωμα για το μέλος του ΚΚΕ Νίκο Πλουμπίδη, ο οποίος εκτελέστηκε το 1954 από την τότε κυβέρνηση.


Η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος κομμουνιστής κράτησε μια αξιοπρεπή στάση στο Στρατοδικείο και έμεινε πιστός στις ιδέες του και το κόμμα του. Το ΚΚΕ, όμως, δεν δικαιούται να λέει ότι: «Ο θάνατος του Πλουμπίδη είναι ο ηθικός θρίαμβος των κομμουνιστών των αρχών μας, της ιδεολογίας μας, αλλά και του ότι τα λόγια μας συμβαδίζουν με τα έργα μας. Ας σκεφθούμε τι λέει λίγο πριν πάει στο εκτελεστικό απόσπασμα "Εκείνοι που με αγαπούν και με σέβονται οφείλουν να πειθαρχήσουν στο Κόμμα, να διαφυλάξουν την ενότητά του και να έχουν εμπιστοσύνη στην ηγεσία του. Έχω εμπιστοσύνη στην τελική του κρίση". Τα λέει αυτά την στιγμή που οι στρατοδίκες θέλουν να τον φέρουν ενάντια στο κόμμα προσπαθώντας να αξιοποιήσουν και τις λανθασμένες πληροφορίες που είχε τότε η ηγεσία του Κόμματος και λόγω αυτών είχε άδικα κατηγορήσει τον Πλουμπίδη. Κι όμως: Εκείνος βρίσκει το κουράγιο, δεν ταλαντεύεται στιγμή και από κατηγορούμενος γίνεται κατήγορος, με αταλάντευτη προσήλωση στο ΚΚΕ. Πρόκειται για στάση ηρωική και μεγαλειώδη».

Πρόκειται, πραγματικά, για απύθμενο θράσος του ΚΚΕ. Απλώς «λανθασμένες πληροφορίες» είχε ο Ζαχαριάδης και η κλίκα του, έτσι ώστε «άδικα είχε κατηγορήσει τον Πλουμπίδη»; Γιατί στον «(β)Ριζοσπάστη» δεν λένε τι ακριβώς στάση είχε κρατήσει η τότε ηγεσία του ΚΚΕ; Γιατί δεν λένε ότι ακόμη και μετά την εκτέλεση του Πλουμπίδη ο ανεκδιήγητος Ζαχαριάδης υποστήριζε ότι το όλο σκηνικό ήταν μπλόφα (!) και ότι ο Πλουμπίδης είχε φυγαδευτεί (!!) από τους αμερικανούς στις ΗΠΑ;

Ναι, κάτι τέτοιες αθλιότητες έλεγε ο Ζαχαριάδης και τα «φυτά» που ήταν πιστά σ΄ αυτόν τις κατάπιναν αμάσητες. Και πως είναι δυνατόν να αποκαθιστάς κομματικά τον Πλουμπίδη, όταν ταυτόχρονα κάνεις το ίδιο και για τον ηθικό αυτουργό της εκτέλεσης του, τον Ζαχαριάδη; Πως αποκαθιστάς τον Βελουχιώτη, όταν κάνεις παρόμοια κίνηση και για τον Ζαχαριάδη, που ήταν αμείλικτος διώκτης του; Τόσο πολύ, πλέον, Υποτιμούν τη νοημοσύνη των εναπομείναντων οπαδών τους; Με το να αποκαθιστούν κομματικά τόσο τους θύτες όσο και τα θύματα του παρανοϊκού εσωκομματικού πολέμου για τις καρέκλες; Και μη μας πουν ότι ασχημονούμε στην μνήμη του Πλουμπίδη. Αυτό το κάνει με σιχαμερή συνέπεια (και) η νέα ηγετική κλίκα του ΚΚΕ, με μπροστάρη τον ανεπάγγελτο και παιδί του κομματικού σωλήνα Δημήτρη Κουτσούμπα.

Γιώργος Μάστορας