30/5/14

Η επαναστατική δυναμική του Κινήματός μας

Απάτη, κοροιδία, πολιτιστική αλλοτροίωση, αποδόμηση εθνικής ιδεολογίας, αφαίμαξη της δημόσιας περιουσίας. Αυτή δυστυχώς είναι η σύγχρονη εφιαλτική πολιτική πραγματικότητα στο ελλαδικό κράτος, την οποία η Χρυσή Αυγή δεν ήρθε για να διορθώσει αλλά να καταργήσει.  

Πρωτίστως όμως θα πρέπει να διενεργήσουμε μια αυτοκριτική διότι υπάρχει υπαιτιότητα, και μάλιστα αμέλεια βαριά. Υπαίτιος είναι ο κακός εαυτός του λαού μας. Είναι εκείνη η πλευρά του που νομιμοποιούσε, δια της ψήφου,  την εκποίηση  του Έθνους και τον ξενοκίνητο αφελληνισμό.
Το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, είναι η γενεσιουργός αιτία της πτώσης του κακού. Το κακό αυτό επένδυσε στις πιο ωφελιμιστικές τάσεις του Έλληνα και απορρόφησε κάθε αξία και ιδανικό που αυτός διέθετε. Το πολιτικό αντεθνικό πλουτοκρατικό σύστημα των κηφήνων, ως πόρνη, πωλούσε κέρδη, διορισμούς, θέσεις δημοσίου με αντάλλαγμα την διατήρησή του στην εξουσία. 

Είναι εκείνος ο οίκος ανοχής που εξελάμβανε τον Έλληνα, ως έναν πελάτη, ανάγοντας την ιδιοτέλεια και την οικονομική συναλλαγή σε τρόπο και στόχο ζωής. Μέσα σ' αυτήν την επίπλαστη ευδαιμονία της καλοπέρασης, της λήθης και της αποχαύνωσης, γεννήθηκε μια ομάδα, ένα Κίνημα, το οποίο έμελλε να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο ενάντια σε αυτή παρακμή. Αυτό το Κίνημα, ο Λαικός Σύνδεσμος απετελεί το εμπόδιο, την Αντίσταση, σε όλη αυτήν την πολιτική φαρσοκωμωδία της παρακμής.
Είμαστε εμείς, το Ηθικό κύμα της Εγέρσεως ενάντια στην αφύσικη αδράνεια. Είμαστε εμείς η Αντί- δραση ενάντια στην δράση της υποτέλειας. Είμαστε τα παιδιά της Χρυσής Αυγής, τα οποία με αξιοσημείωτη αντοχή και ιδεολογική συνέπεια σταθήκαμε όρθιοι σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο. Είμαστε εκείνοι που προκαλέσαμε την πολυπόθητη ανάδυση των ενστίκτων Ζωής τα οποία είχαν βυθίσει σε ένα σκοτάδι.
Ο Εθνικισμός μας δεν αποτελεί μόνο κομματική έκφραση. Είναι η εκδήλωση εκείνων των Ιδεών που εδράζονται στην φυσική νομοτέλεια και ως εκ τούτου η κοσμοαντίληψη του Εθνικισμού διέπει όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας. Είναι η επαναστατική εκδοχή της ερμηνείας των γεγονότων καθώς η υφέρπουσα εθνική συνείδηση μετέρχεται στο ομώνυμο ιδεολογικό-πολιτικό πλαίσιο και αυτό με τη σειρά του μετουσιώνεται σε Στάση Ζωής. Είναι ακόμη η αξιοπρεπής αντιμετώπιση των ζητημάτων που αναφύονται σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής.

Μέσω του Εθνικισμού, και της συνεπούς εφαρμογής των Αρχών αυτού, αποπνέεται ο ηρωισμός, το ιδανικό αυτό που θριαμβεύει επί του υλισμού, και πλήττει τον παρακμιακό ατομικισμό. Αυτή είναι η ηθική μας ταυτότητα που προκαλεί απορία και δέος στους αντιπάλους μας: Η ηρωική αντίληψη στο "σκέπτεσθαι" και "πράττειν". Δεν δύνανται να διανοηθούν όλοι αυτοί οι φωστήρες που συναποτελούν το πολιτικό σύστημα πως αντέχουμε αυτόν τον ολοκληρωτικό πόλεμο. 

Αρνούνται να εμπεδώσουν γιατί δεν έχουμε λυγίσει ακόμη, γιατί δεν έχει σπάσει το ηθικό μας. Γιατί η ανιδιοτέλεια και το συναίσθημα είναι αυτά που συγκροτούν τον ρομαντισμό ο οποίος διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στην ιδεολογική μας υπόσταση και διαψεύδει κάθε πεποίθηση περί  αιτιοκρατίας, «λογικής» και «πολιτικής». Η ανιδιοτέλεια, και το ηρωικό ιδεώδες  είναι φαινόμενα ανεξήγητα για όλους αυτούς που ερμηνεύουν κάθε γεγονός με οικονομικούς και τεχνοκρατικούς όρους. Αγωνιζόμαστε ενάντια σε έναν πολιτικοφανή διεφθαρμένο μηχανισμό, δια της αφυπνίσεως ενστίκτων και εφαρμογής  αναλλοίωτων Αρχών και Ιδεών.
Οι λαικές μάζες, τα πλήθη των «χωριστών καφενείων» συνενώνονται σιγά σιγά κάτω από την στέγη του Λαικού Εθνικιστικού Κινήματος. Αργά αλλά σταθερά διαμορφώνεται ένα ενιαίο σύνολο το οποίο ξυπνά τις μνήμες του παρελθόντος όπου ο Ελληνικός Λαός ήταν αδιαίρετος, επικρατούσε σύμπνοια και Εθνική ομοψυχία. Ο Χρυσαυγιτισμός λειτουργεί ως ο καθοριστικός εκείνος παράγοντας που οδηγεί τον Λαό εκ νέου σε μια ένωση, καταπολεμώντας τα πολιτικά πάθη. Ήξεραν πολύ καλά πως ένα συμπαγές σύνολο, εξουσιάζεται καλύτερα όταν αυτό διαιρείται σε επιμέρους μέρη. Ο πολιτικός αυτός, όμως, κατακερματισμός που επέβαλαν, με την ενστάλαξη κομματικού μίσους ενάντια στον συνέλληνα, τείνει να εξαφανισθεί. Ως Εθνικιστικό Λαικό Κίνημα, όπως μαρτυρά και το όνομά μας, αποβλέπουμε στην συσπείρωση αυτήν, η οποία θα οδηγήσει σε μια Εθνική ομόνοια. 

Αυτό αποτελεί επανάσταση: Η αποτίναξη του ζυγού της  πολιτικής διαίρεσης του ελληνικού λαού και η στροφή ενάντια σε αυτούς οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για αυτόν τον επονείδιστο εθνικό διχασμό.  Στη χώρα μας ενέσκηψε μια επιδημία πολιτικής διαφθοράς και εθνοπροδοσίας. Οφείλουμε να αφαιρέσουμε το μικρόβιο αυτό, αν θέλουμε να σωθούμε. Αυτό που υποσχόμαστε μόνο, ως Έλληνες Εθνικιστές, είναι ότι θα συνεχίσουμε με άκαμπτο σθένος και επιμονή να προκαλούμε τριγμούς στο οικοδόμημα αυτό της σήψης, έως ότου αυτό καταρρεύσει και διασκορπισθεί σε χιλιάδες κομμάτια. Το χρωστάμε στις θυσίες των προγόνων μας. Το οφείλουμε στις μελλοντικές γενεές.
Η Χρυσή Αυγή, το Λαικό Κίνημα Ιδεών και Αρχών προσβλέπει σε μια αναθεώρηση της κίβδηλης  πολιτικής πραγματικότητας και στην εδραίωση ενός πραγματικού Δημοκρατικού και Αξιοκρατικού καθεστώτος, το οποίο θα εκφράζει την Λαική Κυριαρχία.
Γεώργιος Σύρος, T.O Μαγνησίας