4/5/14

Οι «Μπούτες» στη χωρά του «Έλα, Ελένη μου»

Οι «Μπούτες» στη χωρά του «Έλα, Ελένη μου»Μεγάλο το ενοχικό φορτίο και τεράστιος ο ζόφος που καταγράφονται στη λαϊκή συνείδηση για το ρόλο των ΜΜΕ στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας μας. Ωστόσο υπάρχουν και κάποια εξ αυτών που διασώζουν μια ποιότητα και κάνουν εμφανή προσπάθεια να αντισταθούν στον «κατήφορο», επιδεικνύοντας στοιχειώδη αντικειμενικότητα.

Σε ένα εξ αυτών, το γνωστό κανάλι της Θεσσαλίας TRT, σε «πάνελ» σχετικό με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, παραμονή πρωτομαγιάς καταγράφηκε επεισόδιο πολιτικού τραμπουκισμού εκ μέρους του υποψηφίου περιφερειάρχη Θεσσαλίας με το ΚΚΕ Βαγγέλη Μπούτα, τόσο προς τον διευθύνοντα τη συζήτηση και την τηλεοπτική εκπομπή, το οποίο δυστυχώς για το κανάλι έμεινε αναπάντητο, όσο και προς τους τηλεθεατές, οι οποίοι ευτυχώς θα έχουν την ευκαιρία στις επερχόμενες εκλογές να «περιποιηθούν» την ιδιάζουσα αυτή προσωπικότητα δεόντως.


Ο εν λόγω λοιπόν δημοσιογράφος για την ολοκληρωμένη αποτύπωση των πολιτικών θέσεων των υποψηφίων και συμφώνως με τα ειωθότα της αντικειμενικής δημοσιογραφίας, φρόντισε να έχει τηλεφωνικά την άποψη για τα θέματα της περιφέρειας της Θεσσαλίας και του υποψηφίου περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τη, "Ελληνική Αυγή", Παναγιώτη Ηλιόπουλου.  Τότε ο… υπερευαίσθητος αυτός «δημοκράτης» που ακούει στο όνομα Μπούτας Ευάγγελος ή άλλως: «η Βαγγέλς η Μπούτας», όπως είναι γνωστός παιδιόθεν στη Μητρόπολη Καρδίτσας, «επαναστάτησε» (μπολσεβίκος ένεκα) και έθεσε βέτο για τη μη συμμετοχή του υποψηφίου του Λαϊκού Συνδέσμου στην εκπομπή, παρότι αυτή ήταν τηλεφωνική. «Ή εγώ ή αυτός», είπε ο ακραιφνής αυτός «αγωνιστής» των δικαιωμάτων της εργατιάς και της αγροτιάς. Μόνο που ξεχνάει ότι εν μέσω αυτής της τεράστιας κρίσης και παρόλα τα προβλήματα που βιώνει ο τόπος μας, οι Έλληνες εργάτες και αγρότες φτύνουν κατάμουτρα την παράταξή του και τους εκπροσώπους της, αποκαλώντας τους περισσότερους από αυτούς «λαμόγια», «εργατοπατέρες», «αμορτισέρ του συστήματος» για την απορρόφηση των λαϊκών αντιδράσεων και άλλα τέτοια γουστόζικα.

Βέβαια, από τον συγκεκριμένο άνθρωπο δε θα μπορούσε να περιμένει κανείς τίποτε καλύτερο. Αλλά είναι απορίας άξιον το πώς ένας αξιοπρεπής δημοσιογράφος, υποχώρησε σε έναν τέτοιο ελεεινό και ωμό εκβιασμό, τροποποιώντας το σχεδιασμό της εκπομπής του και αποδεχόμενος όρους που σε καμιά τηλεοπτική εκπομπή μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει αποδεκτοί.

Ο καθένας βέβαια έχει δικαίωμα να κάθεται ή να μην κάθεται σε ένα τραπέζι συζήτησης, παίρνοντας υπόψη του το ποιος θα κάθεται δίπλα του. Όμως αξίωση απαγόρευσης προς το δημοσιογράφο που διευθύνει τη συζήτηση να θέσει τηλεφωνικά ερωτήματα σε κάποιον που δεν είναι παρών, επειδή δεν είναι του γούστου του, πιστεύω ότι μόνον από στοιχεία λούμπεν μπορεί να εκφραστεί. Δεν υποχρέωσε κανένας τον υποψήφιο του ΚΚΕ να μιλήσει με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο. Ο δημοσιογράφος επρόκειτο να θέσει ερωτήματα προς αυτόν. Όμως αυτό δεν κατέστη δυνατόν …. γιατί του το απαγόρεψε «η Βαγγέλτς η Μπούτας», ο «παρτιζάνος».     

Απορώ όμως και για μερικά κόμματα και τις επιλογές τους. Καλά δεν μπαίνει κανένας στον κόπο να διερευνήσει το παρελθόν των υποψηφίων; Δεν ενδιαφέρει κανέναν σ’ αυτόν τον τόπο αν οι γραμματικές γνώσεις κάποιου υποψήφιου περιφερειάρχη (των περιφερειαρχών νοουμένων ως  «μικρών πρωθυπουργών» σύμφωνα με τον Τζέφρυ  Παπανδρέου), εν έτει 2014 είναι επιπέδου δημοτικού; Αν πήρε το απολυτήριο του δημοτικού σε ηλικία δεκαπέντε ετών, χαριστικά και με το ζόρι, με βαθμό πέντε; Ας είναι, εγώ είμαι Εθνικιστής οπότε λογιάζομαι ως λάτρης της Παράδοσης, γεμάτος εμμονές και δίχως αρκετό από το «προχώ» - προοδευτικό πνεύμα των  βλαχοράπερς. Έκαστος εφ ω ετάχθη!  

Ζούμε δυστυχώς στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας», όπως συχνά συνηθίζει να λέει και ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής. Ζούμε στη χώρα της τηλε - ρουφιανιάς και του: «έλα Ελένη μου» θα πω εγώ.

Οι εκλογές όμως είναι μπροστά μας και είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε ! 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ