22/3/14

Η κτηνοτροφία του τόπου πεθαίνει και ο Αγοραστός σιωπά

Η απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου για το γάλα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την Ελληνική κτηνοτροφία και γαλακτοκομία σε μαρασμό και εξαφάνιση.

Η Θεσσαλία που επί ημερών Αγοραστού έγινε η δεύτερη φτωχότερη περιφέρεια της Ευρώπης δέχεται ακόμη ένα πλήγμα. Οι κυβερνητικοί βουλευτές τηρούν ένοχη σιωπή. Κοντά σε αυτούς, και η προέκταση των κυβερνητικών βουλευτών, ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. Αφού παρέμενε σιωπηλός όλα αυτά τα χρόνια μπροστά στις πολιτικές που οδήγησαν τον τόπο εδώ που τον οδήγησαν,για μια ακόμη φορά έχει εκπέμψει "σιγή ασυρμάτου".

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας που θα έπρεπε να είχε παίξει καταλυτικό ρόλο σε όλη αυτή την υπόθεση δείχνει για μια ακόμη φορά την ανυπαρξία και την ανικανότητά της. Καμιά σύγκλιση των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καμιά κινητοποίηση, κανένα κλείσιμο -ούτε καν συμβολικό- της Περιφέρειας και των Αντιπεριφερειών, ούτε μια συνεννόηση με τις ντόπιες γαλακτοβιομηχανίες, για το τι μπορεί να γίνει, ούτε μια κοινή δράση με τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Η πλήρης ταύτιση του Κώστα Αγοραστού, και των συνεργατών του αντιπεριφερειαρχών, με τις πολιτικές της κυβέρνησης είναι ένα λαμπρό δείγμα για το πως βλέπουν την πορεία της Θεσσαλίας.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, δηλώνει πως η Ελληνική κτηνοτροφία,και ο πρωτογενής τομέας γενικότερα,αποτελεί το βασικό εφαλτήριο για την έξοδο της χώρας από την κρίση που δημιούργησαν το πολιτικό κατεστημένο και οι ξένοι τοκογλύφοι.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ δηλώνει πως στέκεται στο πλευρό των κτηνοτρόφων και των γαλακτοπαραγωγών, όχι στα λόγια μόνο αλλά στην πράξη, από κάθε μετερίζι.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ καταγγέλλει την ανυπαρξία του Περιφερειάρχη και των συνεργατών του, καθώς και την υποκρισία και τον πολιτικαντισμό των κυβερνητικών βουλευτών.

Ο Μάιος είναι κοντά. Οι Θεσσαλοί θα δώσουν την απάντηση τους, στις πολιτικές και τους πολιτικούς εκείνους, που με ψυχρό και αφτιασίδωτο τρόπο οδηγούν τον τόπο σε αδιέξοδα και καταστροφή.