10/3/14

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Κώστα Αγοραστού

14 Οκτωβρίου 2010. Παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού του Κ.Αγοραστού για τους νομούς Τρικάλων και Λάρισας. Λόγια του νυν Περιφερειάρχη κατά την διάρκεια της εκδήλωσης: "Η Θεσσαλία χρειάζεται αιρετή περιφέρεια που θα θέτει "κόκκινες γραμμές" απέναντι στην κεντρική εξουσία.Αιρετή περιφέρεια που θα προγραμματίζει και θα υλοποιεί, και να διεκδικεί τεκμηριωμένα και μαχητικά. Στόχος μας δεν είναι η Θεσσαλία της..σιωπής, αλλά η Θεσσαλία της ζωντάνιας, και της δημιουργίας, της ελπίδας και του ανοιχτού ορίζοντα".

Τέσσερα χρόνια μετά, ο ίδιος άνθρωπος,και περίπου οι ίδιοι συνεργάτες του, έρχονται να διεκδικήσουν-πάλι- την ψήφο των Θεσσαλών.Η ντροπή έχει χαθεί πλέον οριστικά από το πολιτικό κατεστημένο της Θεσσαλίας.Ποιες "κόκκινες γραμμές" μπήκαν όλα αυτά τα χρόνια από τον Κ.Αγοραστό, και πότε; Μήπως όταν το ΤΕΙ Θεσσαλίας συρρικνώνονταν;Μήπως όταν ο αυτοκινητόδρομος Ε-65 έμπαινε στις καλένδες, και τον θυμήθηκαν πάλι τώρα; Μήπως όταν στραγγαλίζονταν τα εισοδήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων από την εφαρμογή των ανάλγητων μνημονιακών πολιτικών της κεντρικής εξουσίας; 
Πότε ο Κ.Αγοραστός συγκρούστηκε με την κεντρική εξουσία; Πότε μπήκε ανάχωμα στις πολιτικές της κυβέρνησης; Απάντηση : ΠΟΤΕ.

Σαν στέλεχος της Ν.Δ φρόντιζε όλα αυτά τα χρόνια να μην "δημιουργεί προβλήματα" στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, για το "καλό" μας φυσικά.Υπάκουο, και "καλό παιδί" της κεντρικής εξουσίας,ο Κ.Αγοραστός κέρδισε επάξια -πάλι- το "χρίσμα" από την Ν.Δ. Αποτέλεσμα αυτής της στάσης του, ήταν η Θεσσαλία επί των ημερών του να γίνει η δεύτερη φτωχότερη περιφέρεια της Ευρώπης. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής του, ήταν η Θεσσαλία να γίνει αυτό που απεύχονταν: "Η Θεσσαλία της σιωπής". Γιατί επί των ημερών του Κ.Αγοραστού, η Θεσσαλία μεταβλήθηκε σε ένα νεκροταφείο. Όπου τίποτε δεν κινείται σε κανένα τομέα. Ο πρωτογενής τομέας εξαφανίζεται, η βιοτεχνίες και οι όποιες βιομηχανίες απλά εξαερώνονται, οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλείνουν ο ένας κατόπιν του άλλου τα μαγαζιά τους, οι τουριστικές επιχειρήσεις απλά ψυχορραγούν.

Όχι απλά σιωπή, αλλά "άκρα του τάφου σιωπή" επικρατεί σήμερα στην Θεσσαλία. Και μετά από όλα αυτά, έρχεται σήμερα ο Κ.Αγοραστός να διεκδικήσει και πάλι την ηγεσία της Περιφέρειας. Ίσως να θέλει να ολοκληρώσει το "έργο" του:  Να γίνει η Θεσσαλία η πρώτη σε φτώχεια περιφέρεια της Ευρώπης.
Αυτή την φορά όμως ο Κ.Αγοραστός και ότι εκφράζει, το πολιτικό κατεστημένο και τις μνημονιακές πολιτικές δηλαδή, θα έχει απέναντί του τους Έλληνες εθνικιστές της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

Τους ανθρώπους εκείνους, που είτε μέσα από τις φυλακές, είτε έξω από αυτές, έχουν βάλει από χρόνια τώρα τις δικές τους διαχωριστικές γραμμές με το σύστημα της παρακμής και το πολιτικό κατεστημένο, που έχουν φέρει τον λαό μας και την πατρίδα εδώ που την έφεραν.

Τον Μάιο ο λαός της Θεσσαλίας θα δώσει την δική του απάντηση στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Κ.Αγοραστού,και των συνοδοιπόρων του. Μια καινούργια ΕΛΛΗΝΙΚΗ αυγή θα ανατείλει για την Θεσσαλία.

«Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλία»

Υ.Γ.Δεν χρησιμοποιήσαμε τον όρο "κόκκινη γραμμή". Τον θεωρούμε αδόκιμο. Ο όρος "κόκκινη γραμμή" χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά την διάρκεια του πολέμου της Κριμαίας στα τέλη του 19ου αιώνα. Και αναφέρονταν στους Βρετανούς στρατιώτες που φορούσαν κόκκινα χιτώνια, και ανέμεναν την επίθεση των Ρωσικών δυνάμεων, σχηματίζοντας έτσι  μια νοητή κόκκινη γραμμή που δεν θα υποχωρούσε. Με τις πρώτες επιθέσεις του Ρωσικού Ιππικού η "κόκκινη γραμμή" κατέρρευσε και διασπάστηκε. Η ιστορία τελικά ίσως επαναλαμβάνεται... σε πολλά επίπεδα...