11/2/14

Ερώτηση του υποψηφίου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Παναγιώτη Ηλιόπουλου για την κατάργηση του Κέντρου Μάνας και Παιδιού Νέας Ιωνίας Βόλου


Π. Ηλιόπουλος: Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τη ΘεσσαλίαΟ βουλευτής Μαγνησίας και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τον συνδυασμό "Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλία" κατέθεσε πρόσφατα ερώτηση στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, απαιτώντας μια απάντηση για την απαράδεκτη κατάργηση του Κέντρου Μάνας και Παιδιού στην Νέα Ιωνία Βόλου.

Παράλληλα, θέτει το αρμόδιο υπουργείο προ των ευθυνών του, καθώς δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στις εγκύους και στα μικρά παιδιά από την κατάργηση του συγκεκριμένου κέντρου. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης του βουλευτή Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτα το κοινοβουλευτικό του έργο, όντας παράνομα προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού.

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Κατάργηση του Κέντρου Μάνας και Παιδιού στη Νέα Ιωνία Βόλου»

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για την υγεία των Ελλήνων πολιτών. Ανάμεσα σε άλλες άστοχες και αδικαιολόγητες ενέργειες, καταργείται και  το Κέντρο Μάνας και Παιδιού στη Νέα Ιωνία,  μία δομή που είναι ενταγμένη στον ΕΟΠΥΥ. Η λειτουργία των Κέντρων Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου στις Νομαρχιακές Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ αποτελεί μία πολύ σημαντική δομή που παρέχει υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής σε υγιή άτομα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Σκοπό έχει τη διασφάλιση και προάσπιση της υγείας των ασφαλισμένων βρεφών, παιδιών, εφήβων και εγκύων όλων των ενταχθέντων στον Οργανισμό του ΕΟΠΥΥ ασφαλιστικών ταμείων. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή την περίοδο στο Κέντρο Μάνας και Παιδιού η λίστα για τους εμβολιασμούς παιδιών όσον αφορά τη φυματίωση και την ηπατίτιδα ξεπερνά τα 400 παιδιά, αριθμός πολύ μεγάλος που καθημερινά αυξάνεται αφού οι ανάγκες είναι τεράστιες και πρόκειται για εμβολιασμούς που είναι απαραίτητοι για κάθε παιδί. Παράλληλα από τις υπηρεσίες του Κέντρου Μάνας και Παιδιού καθημερινά περνούν κατά μέσο όρο περίπου 20 εγκυμονούσες προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζεται για να υποβάλλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων για επιδόματα, άδειες τοκετού, άδεια μητρότητας κ.α. Στο Κέντρο υπηρετούν τέσσερις επισκέπτριες, 1 γιατρός παιδίατρος και ένας γυναικολόγος που καθημερινά δίνουν μάχη προκειμένου να εξυπηρετήσουν όλα τα περιστατικά. Έτσι δεν μπορούν πλέον να υλοποιηθούν οι εμβολιασμοί παιδιών για φυματίωση και ηπατίτιδα καθώς και διάφορα προγράμματα και παροχές που αφορούν στις έγκυες γυναίκες, μικρά παιδιά και εφήβους, με αποτέλεσμα να υπάρξει αναστάτωση σε  εκατοντάδες μέλλουσες μητέρες αλλά και γονείς.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Με ποιο σκεπτικό πάρθηκε η ανάλγητη και απαράδεκτη αυτή απόφαση;
Πως θα αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται  στις εγκύους και στα μικρά παιδιά από την κατάργηση του συγκεκριμένου κέντρου;

Αθήνα, 06/02/2014
Ο ερωτών Βουλευτής
Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Βουλευτής Μαγνησίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ