22/11/13

Δίκαιη είσπραξη και διανομή των πνευματικών δικαιωμάτων

Ο Συναγωνιστής Παναγιώτης Ηλιόπουλος τοποθετήθηκε σχετικά με το νομοσχέδιο όσον αφορά την ΑΕΠΙ (Υπηρεσία Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων) και τις εισπράξεις που λαμβάνει από κάθε μαγαζί που μπορεί να παίζει και ορφανά έργα. Τα χρήματα αυτά, λοιπόν, δεν πηγαίνουν σε κάποιο δημιουργό, αλλά μένουν αδιάθετα στην ΑΕΠΙ, με αποτέλεσμα να  έχει συγκεντρωθεί ένα τεράστιο ποσό που θα πρέπει να δούμε πώς θα αποδοθεί. Μάλλον αναλογικά θα πρέπει να αποδοθεί στους καλλιτέχνες, οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες Πνευματικής Ιδιοκτησίας.



Μετά από τόσα χρόνια ελέγχου της ΑΕΠΙ σε όλα αυτά τα καταστήματα και απόδοσης πνευματικής ιδιοκτησίας, θα πρέπει να γίνει και κάποιος έλεγχος οικονομικός και στην ΑΕΠΙ και στη GEA. Ο έλεγχος είναι απαραίτητος, γιατί είναι δεκάδες χρόνια που η ΑΕΠΙ δρα ανεξέλεγκτα. Σημαντική είναι, επίσης, και η καταπολέμηση της πειρατείας.

Τέλος, τόνισε για ακόμη μια φορά την αδικία που επικρατεί, όταν κάθε νομοσχέδιο ψηφίζεται στην Βουλή των 297 Βουλευτών και όχι των 300, αναφερόμενος στις προφυλακίσεις του Αρχηγού και των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Σε τρεις νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού λαού - και δεν αντιδρά ούτε η Αριστερά σε αυτό το έγκλημα - ενώ η συγκυβέρνηση μιλάει για πνευματικά δικαιώματα, δεν αναγνωρίζει ούτε τα ανθρώπινα ούτε τα πολιτικά δικαιώματά τους, γιατί βρίσκονται παρανόμως, αντισυνταγματικά και άδικα στη φυλακή. Είναι πολιτικοί αιχμάλωτοι ενός σαθρού καθεστώτος.