5/11/13

Αναδίπλωση Τσίπρα Νο 584: Επαναδιαπραγμάτευση μνημονίου, σας θυμίζει κάτι;

Αναδίπλωση Τσίπρα Νο 584: Επαναδιαπραγμάτευση μνημονίου, σας θυμίζει κάτι;Μπορεί στο εσωτερικό της Ελλάδος, ο δημοσιογραφικός συρφετός των πανίσχυρων οικονομικών συμφερόντων να του προσδίδει χαρακτηριστικά της αποφασιστικότητας και στυγνότητας Στάλιν, εντούτοις, όταν βγει εκτός συνόρων, ο καπιταλιστής «επαναστάτης» Αλέξης Τσίπρας μετατρέπεται σε ένα πιστό και υπάκουο παιδάκι.

Συνέβη πολλές φορές κατά το παρελθόν, στις επισκέψεις του σε ΗΠΑ και Ευρώπη, συνέβη και αυτές τις μέρες, κατά την επίσκεψή του στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα εκτός Ελλάδος κέντρα, τα οποία έχουν επενδύσει σε μια κυβέρνηση Τσίπρα και Σύριζα, εξασφάλισαν στον MrAlexis την δυνατότητα να εκθέσει τις θέσεις του σε συνέδριο που διοργάνωσε το LBJ School of Public Affairs του Πανεπιστημίου του Τέξας, με θέμα «μπορεί να διασωθεί η ευρωζώνη;».


Ως κοινός πολιτικός απατεώνας, ο εν Ελλάδι «αντιμνημονιακός» και «μέγας πολέμιος» της Ε.Ε., της Τρόικα και του ΔΝΤ, Αλέξης Τσίπρας, έλαβε σαφή και ξεκάθαρη θέση«έχουμε μια οικονομική ένωση και ένα κοινό νόμισμα. Και οι άμεσες εναλλακτικές είναι χειρότερες. Το αντίθετο, θα πυροδοτήσουν σοβαρά νέα προβλήματα όπως διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος, φαινόμενα bank run, πληθωρισμό, φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων», δήλωσε ο αριστεριστής με δεξιές τσέπες πρόεδρος του Σύριζα, επισημαίνοντας με στόμφο: «για το λόγο αυτό και μόνο, η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δε θα εξέλθει εθελοντικά από την ευρωζώνη»!

Κάπως έτσι λοιπόν, ο αγαπημένος των αμερικανών τοκογλύφων Alexis, αυτοαναιρείται, εκθέτοντας στελέχη και καταστάσεις εντός του πολυμορφικού κόμματός του, το οποίο παρακολουθεί τρομαγμένο τον πρόεδρό του αλλά δίχως να αντιδρά, καθώς η δίψα για προνόμια και κυβερνητικές μάσες υπερτερεί πολιτικών γραμμών και μαρξιστικών ιδεολογημάτων. Το πολύ πολύ, ιστορικά στελέχη τύπου Στρατούλη τα οποία «θα έσκιζαν το μνημόνιο», να πέσουν σε κατάθλιψη ελέω της πολιτικής ανισορροπίας του προέδρου.

«Μία έξοδος της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας σε κρίση θα ήταν μια καταστροφή για την Ευρώπη. Αυτό είναι κάτι που, κατά βάθος, όλοι γνωρίζουν», τόνισε ο ηγετίσκος της ελληνόφωνης Αριστεράς της μπουρζουαζίας και των βολεμένων, κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών. Κάπως έτσι, δίχως τυμπανοκρουσίες και διθυράμβους, ο αγαπητικός του Σόρος μεταλλάχτηκε σε «Προστάτη της Ευρωζώνης» και άρα των Μνημονίων και των τοκογλύφων. Και για να μετριάσει τις εντυπώσεις από την νέα αλλαγή της πολιτικής γραμμής του Σύριζα, αποθέτει την απόδοση ευθυνών προς εκείνους που εξαθλίωσαν τον Ελληνικό Λαό, στην «συγκρότηση μιας Εξεταστικής Επιτροπής ή Υποεπιτροπής με ισχυρή και διευρυμένη πολιτική εντολή, καθώς και δυνατότητα κλήσης όλων των εμπλεκομένων μερών, περιλαμβανομένων τέως και νυν Πρωθυπουργών και υπουργών Οικονομικών στις χώρες της κρίσης, κεντρικών τραπεζιτών, εταιρειών παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής»

Δηλαδή κατά τον «ευφυέστατο» κύριο Τσίπρα, η εξεταστική επιτροπή των ευρωπαίων τοκογλύφων θα ερευνήσει και θα αποδώσει ευθύνες στους ευρωπαίους τοκογλύφους! Ότι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα, με τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής που αθωώνουν και απαλλάσσουν όλους τους πολιτικούς απατεώνες που κατέκλεψαν την Πατρίδα και το Λαό μας!

Όσο περνά ο καιρός, τόσο περισσότερο ο Αλέξης Τσίπρας θ' ακολουθεί τα χνάρια του εξίσου απατεώνα της πολιτικής, Αντώνη Σαμαρά. Η κατάργηση των μνημονίων γίνεται επαναδιαπραγμάτευση και η τελευταία μετατρέπεται σε πλήρη αποδοχή των μνημονίων, για το «καλό της Ελλάδας και της Ευρώπης». Και η εξαπάτηση συνεχίζεται, παράλληλα με την εξαθλίωση των Ελλήνων και τον πλουτισμό της εγχώριας ολιγαρχίας του πλούτου.