31/8/13

Νέο σκάνδαλο Siemens - Κυκλοφορούν ελεύθεροι και εισπράττουν οι κατηγορούμενοι

Νέο σκάνδαλο Siemens - Κυκλοφορούν ελεύθεροι και εισπράττουν οι κατηγορούμενοι
Νέο σκάνδαλο επιπέδου Siemens έχει αρχίσει και αποκαλύπτεται. Οι πτυχές του νέου αυτού σκανδάλου που αφορά μίζες που δόθηκαν από την γερμανική εταιρία Rheinmetall, η οποία υπάγεται πλέον στον όμιλο Atlas Elektrotechnik με έδρα τη Βρέμη. Οι πληροφορίες για αυτές τις ύποπτες πληρωμένες - μίζες και πάλι έρχονται από την Γερμανία και όχι από το διαλυμένο ελλαδικό κράτος, που είναι πλήρως παραδομένο στα λαμόγια και τους διαπλεκόμενους. Αυτή τη φορά οι πληροφορίες έρχονται από έφοδο των γερμανικών αρχών και συγκεκριμένα της Δίωξης Φορολογικού Εγκλήματος στα κεντρικά γραφεία της μητρικής εταιρίας, όπου και εντοπίστηκαν ύποπτες πληρωμένες στην χώρα μας μέσω των εταιρειών Krauss Maffei Wegmann και Rheinmetall.


Τα άτομα που φέρονται να εισέπρατταν τις οφειλές είναι γνωστοί στις αρχές από την υπόθεση Μαντέλη και πρόκειται για τους Ηλία Γεωργίου και Λουδοβίκο Σνάιντερ, οι οποίοι φαίνεται να εισέπρατταν αφειδώς χρήμα από και μέσω διάφορων εταιριών ακόμα και όταν διενεργούταν η Εξεταστική της Βουλής. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, τον Μάιο του 2010, ενώ η Εξεταστική επιτροπή της Βουλής διερευνούσε το ζήτημα και η υπόθεση ήταν πρώτο θέμα της επικαιρότητας, ο Σνάιντερ επεχείρησε να εισπράξει 800.000? από μία τράπεζα. Η εν λόγω είσπραξη τελικώς δεν έγινε, όχι χάρη στην ετοιμότητα των αρχών, αλλά χάρη στην παρατηρητικότητα μίας υπαλλήλου της τράπεζας, η οποία ανακάλυψε τον Ηλία Γεωργίου ως προηγούμενο ιδιοκτήτη της off - shore στην οποία γινόταν η πληρωμή. 

Χαρακτηριστικό της διάθεσης που δείχνει το κράτος του μνημονίου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς είναι ότι σε όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υπάρξει καμμία έρευνα σχετικά με αυτή την διακίνηση άφθονου μαύρου χρήματος, παρά μόνο ένα βούλευμα του Εφετείου Αθηνών. Ενδεικτικό της ζημιάς που προκλήθηκε στο δημόσιο είναι ότι τα εμβάσματα που διακινήθηκαν μέσω των συγκεκριμένων προσώπων αγγίζει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ. Παρόλα αυτά τα συγκεκριμένα άτομα και πολύ περισσότερο οι πολιτικοί που κρύβονται από πίσω τους, συνεχίζουν να κυκλοφορούν ατιμώρητοι. Αν δεν υπήρχαν μάλιστα οι τελευταίες εκ Γερμανίας πληροφορίες, το ζήτημα δεν θα είχε ανακινηθεί προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες για την διαπλοκή off - shore εταιριών και διακίνησης μαύρου χρήματος.