19/4/13

Η Εθνική Παιδεία ως πυλώνας ενός Εθνικού Κράτους



Άρθρο του Συναγωνιστή Παν. Ηλιόπουλου

Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, στην Χρυσή Αυγή πιστεύουμε ότι η σημερινή κατάσταση των Ελλήνων είναι το αποτέλεσμα μιας “κρίσης αξιών” και όχι μιας οικονομικής κρίσης. Αν η κρίση ήταν μόνο οικονομική θα αρκούσαν μερικοί έξυπνοι οικονομικοί χειρισμοί και το θέμα θα λυνόταν μέσα σε ελάχιστα χρόνια. Αυτό που κάνει όμως την κρίση να βαθαίνει και να μην υπάρχει καν “φως στο τούνελ” είναι ότι έχουμε χάσει πια την Εθνική μας ταυτότητα. Μην προσπαθούμε να κρύψουμε το πρόβλημα με συνεχείς αναφορές στο “ένδοξο παρελθόν μας”. Το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς για να είμαστε άξιοι συνεχιστές αυτού του παρελθόντος.

Οι αιτίες είναι πολλές, αλλά η πιο βασική είναι η έλλειψη Εθνικής παιδείας και διαπαιδαγώγησης. Μεγαλώνει η δεύτερη γενιά Ελλήνων μέσα σε μία παιδεία όπου κυριαρχούν αριστερές και εθνομηδενιστικές αντιλήψεις από τους δασκάλους-καθηγητές μέχρι τη διδακτέα ύλη. Τα πάντα και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης κινούνται γύρω από αυτές τις ανθελληνικές θεωρίες. Μαθαίνουμε να μισούμε οτιδήποτε Εθνικό και να αποθεώνουμε κάθε διεθνιστική υποκουλτούρα. Δεν γνωρίζουμε τα βασικά Ιστορικά στοιχεία του Έθνους μας. Ακόμα και τα λάθη των προγόνων μας θα ήταν χρήσιμα για την μη επανάληψή τους.

Γυρνάμε στο σπίτι και μαθαίνουμε ότι για να είσαι ευτυχισμένος αρκεί μια “θεσούλα στο δημόσιο” και από κει και πέρα κάθε προσπάθεια εξαπάτησης του δημοσίου είναι “παράσημο” για όποιον το καταφέρει. Το “δημόσιο” χάνει την πραγματική του έννοια (αυτό που ανήκει στο κοινό) και αποκτά μια έννοια μίσους για κάθε πολίτη. Είναι ένας εχθρός που είτε θα τον διαβάλλεις από μέσα σαν υπάλληλος είτε απ΄έξω προσπαθώντας να το κατακλέψεις με κάθε τρόπο. Η ενασχόληση του Έλληνα με τα κοινά έχει πάψει να έχει το χαρακτήρα της προσφοράς στην Πατρίδα. Όποιος είναι γόνος πολιτικού ή έχει κάποιο οικοπεδάκι να πουλήσει για την προεκλογική του εκστρατεία ή έχει αναρριχηθεί σαν ερπετό στην κομματική ιεραρχία, γίνεται από δημοτικός σύμβουλος μέχρι υπουργός.

Είναι πολλά τα κακώς κείμενα στην σημερινή Ελληνική πραγματικότητα και όλα απορρέουν από την Παιδεία. Για την ακρίβεια από την έλλειψη της... Για να σωθεί αυτή η χώρα θα πρέπει να ξεκινήσει η αλλαγή από χαμηλά. Από τα πρώτα στάδια της ανθρώπινης ύπαρξης. Αν δεν γίνει σωστή προετοιμασία στο σχολείο, μετά η νοοτροπία δύσκολα αλλάζει. Η Εθνική παιδεία θα πρέπει να στηριχτεί σε δύο βασικά πλαίσια. Εκμάθηση της αληθινής Ιστορίας της Πατρίδος μας και ανάπτυξη μια υγιούς σκέψης και αντίληψης της σύγχρονης πραγματικότητας. Από πού ξεκινήσαμε και πού πρέπει να φτάσουμε, ώστε να μη μείνουμε υμνητές του παρελθόντος αλλά άξιοι συνεχιστές της μακρόχρονης Ιστορίας μας.

Μέχρι να αναλάβει την διαπαιδαγώγηση των Ελληνόπουλων όμως μια Εθνική Ηγεσία έχουμε χρέος να ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας και την οικογένεια μας την αλλαγή νοοτροπίας. Να μάθουμε το παρελθόν μας ακόμα και με τα λάθη του και να σταματήσουμε να βάζουμε το “ΕΓΩ” πάνω από το κοινό συμφέρον. Ας ξεκινήσουμε την Επανάσταση από τον ίδιο μας τον εαυτό και ο κόσμος θα ακολουθήσει. Μην περιμένουμε από άλλους να σώσουν την Πατρίδα μας και κατ’ επέκταση εμάς τους ίδιους. Κλείνοντας, θα χρησιμοποιήσω μία παράφραση... “Μην ρωτάς τι θα κάνει η Ελλάδα για σένα, κοίτα τι θα κάνεις εσύ για την Ελλάδα”!

Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Μέλος Κ.Ε. Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή
Βουλευτής Μαγνησίας