7/2/13

Είχαν συλλάβει την «Συνωμοσία των Golden Boys» στη Φλώρινα


Παράξενοι αστυνομικοί χειρισμοί διαπιστώνονται στις περιπτώσεις των ληστειών στο Φιλώτα και στο Βελβεντό, με τους αστυνομικούς να προβαίνουν σε συλλήψεις και... σύντομες απελευθερώσεις! Mετά την ληστεία στο Φιλώτα Φλώρινας τον Νοέμβριο του 2012, δύο άτομα τα οποία διαπιστώνεται σήμερα ότι είναι δύο από τους ληστές του Βελβεντού της Κοζάνης που καταζητούνται είχαν συλληφθεί για αντίσταση κατά της αρχής (!).

Στον Φιλώτα η πολυμελής ομάδα των ληστών έσπασε με τσεκούρι και βαριοπούλα την τζαμαρία της τράπεζας, όμως ένας από αυτούς τραυματίστηκε στο χέρι και αιμορραγούσε. Έμειναν μέσα περίπου 20 λεπτά έως ότου ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Μόλις ήταν έτοιμοι να φύγουν έριξαν χλωρίνη όπου υπήρχαν σταγόνες αίμα από τον τραυματία για να μην αφήσουν δείγματα DNA, και διέφυγαν με όχημα το οποίο είχε κλαπεί από την Θεσσαλονίκη.  Τον περασμένο Νοέμβριο, δύο από τα μέλη της ομάδας τα οποία διέπραξαν τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης την Παρασκευή, είχαν προσαχθεί από την αστυνομία και κατηγορήθηκαν για αντίσταση κατά της αρχής(!) και φυσικά αφέθηκαν ελεύθεροι. Είχαν εντοπιστεί να κινούνται ύποπτα στον Φιλώτα Φλώρινας με αυτοκίνητο Ι.Χ. νοικιασμένο από την Αθήνα, όπου βρέθηκαν αποτυπώματα του «τοξοβόλου» Γ. Μιχαηλίδη. Πρόκειται για τους δύο από τους τέσσερις της δεύτερης ομάδας του Βελβεντού, οι οποίοι διαφεύγουν τη σύλληψη. 
Κατά την κράτησή τους, οι αστυνομικές αρχές της περιοχής, απέσπασαν δακτυλικά και γενετικά αποτυπώματα των δύο, ενώ πραγματοποίησαν σχολαστική εξερεύνηση στο νοικιασμένο όχημα και τα κινητά τους τηλέφωνα. Οι δύο ληστές των οποίων τα στοιχεία ταυτότητάς τους είναι γνωστά στις αρχές είχαν συμμετοχή στη ληστεία με καλάσνικοφ στο Φιλώτα Φλώρινας με λεία 110.000 ευρώ, στη ληστεία της περασμένης Παρασκευής στην Κοζάνη, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και στη φονική ληστεία στην Πάρο το περασμένο καλοκαίρι όπου οι τρομοκράτες-ληστές της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης εκτέλεσαν εν ψυχρώ έναν συμπολίτη μας οδηγό ταξί. Πιθανολογείται ότι μετά τα γεγονότα της Παρασκευής κατέφυγαν σε κρησφύγετο ή κρησφύγετα που είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν στη Βόρεια Ελλάδα.Υπενθυμίζουμε ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν εντοπίσει το λευκό τζιπ που άρπαξαν οι δράστες με την απειλή όπλων από οδοντίατρο που πήραν όμηρο στο δρόμο Κοζάνης - Βέροιας.