5/1/13

Μια ζωή Λάκης, ο Λαζόπουλος


Μια ζωή Λάκης, ο Λαζόπουλος
Νέο παραλήρημα κατά ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ο «εθνικός διασκεδαστής» Λάκης Λαζόπουλος, για μια ακόμη φορά, ασχολήθηκε με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Αυτή την φορά οι απόψεις του για το Κίνημα μας ξετυλίχθηκαν μέσα από τις σελίδες της καταρρέουσας, κυκλοφοριακά, φυλλάδας «6 μέρες», στην οποία και δίνει συνέντευξη. Σε ερώτηση, λοιπόν, για το αν οι ψηφοφόροι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ έχουν ευθύνες για την ψήφο τους ο Λάκης είπε, ανάμεσα σ’ άλλα τα εξής:

«Μικρό ποσοστό είναι ανάμεσα τους οι φασίστες. Όταν ο Παπανδρέου δεν μπορούσε πλέον να σταθεί, το σύστημα εφήυρε  τον Παπαδήμο. Κέρδισε χρόνο για να στήσει τον αποπροσανατολισμό του λαϊκού θυμού πριν γίνει αριστερός. Έδωσαν την αντιπροσωπεία της οργής στην Χρυσή Αυγή. Διότι το σύστημα δεν χάνει την ψήφο που πηγαίνει στην Ακροδεξιά. Ακριβώς γι’ αυτό καλλιέργησαν και τα εντεταλμένα μέσα επικοινωνίας τη θεωρία των δύο άκρων… Πώς να κατηγορήσω λοιπόν τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής; Χρειάζονται χρόνο για να συνειδητοποιήσουν ότι αλλού πρέπει να αναζητήσουν την αλλαγή στην χώρα.»
Μη μου πείτε... φοβερή πολιτική αναλύση. Αφού στην αρχή μπερδεύτηκα και νόμιζα πως διάβαζα δήλωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ή έστω του Στρατούλη… Βέβαια, είναι γνωστό ότι τα κατά καιρούς λεγόμενα του Λαζόπουλου λειτουργούν και ως εναλλακτικό γραφείο Τύπου του εν λόγω συνονθυλεύματος, οπότε γρήγορα επανήλθα στην πραγματικότητα. Λίγο πιο κάτω ο Λάκης, σ’ άλλη ερώτηση, επανέρχεται στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ λέγοντας τα εξής:
«και η Χρυσή Αυγή συνέβαλε στο να αποπροσανατολιστεί η διαμαρτυρία – δεν τα βάζουμε με το σύστημα αλλά με τον Πακιστανό. Γνωρίζαμε ότι ο Έλληνας στον σερβιτόρο βγάζει τα κόμπλεξ του. Τώρα το ελάττωμα μας απέκτησε και βουλευτικές έδρες. Γι’ αυτό κάθε μέρα η Χρυσή Αυγή διοργανώνει events ξυλοδαρμών»
Είναι γνωστό ότι αυτός ο τόπος έχει πολλά προβλήματα. Ένα απ’ αυτά είναι ότι φαιδροί τύποι σαν τον Λάκη θεωρούν ότι έχουν εμπεριστατωμένη πολιτική άποψη. Ότι μέσα από την άνεση της πλουσιοπάροχης ζωής τους με τις βίλες και το κότερα (σ’ αυτό θα επανέλθω αργότερα…) μπορούν να κρίνουν την πολιτική συμπεριφορά των αυθεντικών λαϊκών στρωμάτων. Το σύστημα, λέει ο Λάκης, δεν χάνει την ψήφο που πάει στην ακροδεξιά. Προφανώς το σύστημα τρέμει τον… Τσίπρα, το πολυαγαπημένο «πουλέν» του Λάκη, ο οποίος δείχνει όλο και περισσότερο ότι είναι απλώς ένα ακόμη λιγούρι της εξουσίας. Είναι τόσο καλός ο Λάκης (ο γλυκούλης…) που θεωρεί ότι οι ψηφοφόροι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού την επαναστατική αλλαγή. Δηλαδή, στον ΣΥΡΙΖΑ με τις αλλοπρόσαλλες θέσεις του για τα εθνικά θέματα, την κοινωνική ασφάλεια, τους λαθρομετανάστες, την οικονομία, καθώς και τα διάφορα ορμητήρια των γνωστών παρακρατικών κωλόπαιδων, τα οποία βαφτίζει «κοινωνικούς και πολιτιστικούς χώρους».
Δεν μπορώ να γνωρίζω που βγάζει ο Έλληνας τα κόμπλεξ του, διαπιστώνω όμως που τα βγάζει ο Λάκης. Τόσο πολύ σε πονάει, ρε Λάκη, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ; Θα σου έλεγα «τσου, ρε Λάκη» για να είμαστε ασορτί και με τις τηλεοπτικές σου γελοιότητες, αλλά απλώς θα σου πω την ατάκα του Κώστα Βουτσά: «έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;»… Καταλαβαίνεις, προφανώς, τι εννοώ, έτσι δεν είναι Λάκη; Θα σου έλεγα επίσης να μας πεις σε ποια μέρη η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ διοργανώνει καθημερινά events ξυλοδαρμών, για να το μάθουμε κι Εμείς, αλλά είναι φανερό ότι και η γελοιότητα έχει τα όρια της.
Τέλος, σε διαβεβαιώνω ότι, σε αντίθεση με τα φιλαράκια σου του ΣΥΡΙΖΑ, Εμείς όταν έρθουμε στην εξουσία θα εξετάσουμε λεπτομερώς πως και με ποιο τρόπο απέκτησαν κάποιοι τις περιουσίες τους, όπως και αν είχαν εμπλακεί στο παρελθόν σε «περίεργες» καταστάσεις στο μέσω της θαλάσσης, πάνω σ’ ένα κότερο…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ