5/11/12

Απάντηση στο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μαγνησίας


Στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μαγνησίας έχουμε να απαντήσουμε τα κατωτέρω:

1) Αποδεικνύεται ότι η σύγχρονη Αριστερά αποτελεί μία καθαρά «συστημική» επιλογή εμμένοντας σε έναν παρωχημένο και ξεπερασμένο διεθνισμό που εξυπηρετεί απόλυτα τον σχεδιασμό της παγκοσμιοποίησης. Η μαζική μετανάστευση εξαθλιωμένων μαζών βοηθά τα μέγιστα τα ισχυρά συμφέροντα να συμπιέσουν το κόστος εργασίας, να κατεδαφίσουν το κοινωνικό κράτος και να διαλύσουν την κοινωνική συνοχή των ευρωπαϊκών λαών και ειδικότερα της Ελλάδος που είναι και η πλέον απειλούμενη χώρα από το ανεξέλεγκτο μεταναστευτικό κύμα. Σύσσωμη η Αριστερά, μετά την ιδεολογική της χρεωκοπία με την κατάρρευση του κομμουνισμού, έχει βρει λόγο ύπαρξης στην υπεράσπιση των όπου γης πεινασμένων και εξαθλιωμένων, προτάσσοντας την ταξική αλληλεγγύη και τα ταξικά συμφέροντα υπεράνω της εθνικής διαφοροποίησης. Οι άνθρωποι όμως, δεν προσδιορίζονται μόνον από την κοινωνική και ταξική τους θέση αλλά και από την καταγωγή τους, καθώς διαφέρουν «κατά φύσιν» όπως αναφέρει ο Αριστοτέλης. Συνεπώς, η διά πειθαναγκασμού προσπάθεια της διεθνιστικής Αριστεράς να αποδεχθεί ο ελληνικός λαός τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών όχι μόνον δεν θα οδηγήσει στην άμβλυνση των ταξικών αντιθέσεων αλλά θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε φυλετικές συγκρούσεις μεταξύ απολύτως διαφορετικών εθνικών ομάδων που είναι αδύνατον να συμβιώσουν λόγω των τεράστιων εθνικών, γλωσσικών και θρησκευτικών διαφορών τους.

2) Όσον αφορά την απεργία της «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ» θα προτείναμε στο ΠΑΜΕ να σπεύσει να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των απολυμένων του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», της «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ» και του «902» και να μην παριστάνει τον προστάτη των εργατών γιατί η ιστορία του ΚΚΕ στην Ελλάδα ιδίως τα τελευταία 30 χρόνια έχει ταυτιστεί με το κλείσιμο εργοστασίων και παραγωγικών μονάδων με θύματα χιλιάδες εργαζομένους.

3) Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ βοηθά έμπρακτα τους Έλληνες εργαζομένους να βρουν δουλειά, την ίδια στιγμή που το ΚΚΕ απολύει τους ίδιους του τους υπαλλήλους. Τα ψεύδη για τα μεροκάματα των 18 ευρώ καταρρίπτονται από την ίδια την πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, η Τ.Ο. Μαγνησίας βοήθησε Έλληνες να εργαστούν εποχιακά στην συγκομιδή αμυγδάλων με 30 ευρώ μεροκάματο, στα κάστανα και αχλάδια με 35 ευρώ, στα τριφύλλια με 40 – 50 λεπτά την μπάλα ενώ στις ελιές έχει ήδη συμφωνήσει με αγρότες της περιοχής μας να απασχολήσουν Έλληνες εργαζόμενους με 25 -30 ευρώ την ημέρα. Από την άνοιξη έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επέκταση του προγράμματος αγροτικής εργασίας μόνο για Έλληνες σε όλη την Θεσσαλία ώστε να ανακουφίσουμε όσο περισσότερους Έλληνες μπορούμε στην σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Λαϊκό Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή
Καλούτσας Αρτέμιος
Υπεύθυνος Τ.Ο. Βόλου