29/10/12

Βόλος: Oμιλία για το έπος της 28ης Οκτωβρίου


Ομιλία για το έπος της 28ης Οκτωβρίου και για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27/10. Δεκάδες ήταν οι παρευρισκόμενοι και ο χώρος απεδείχθη εξαιρετικά μικρός. Πρώτος ομιλητής ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και Συναγωνιστής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος ανέπτυξε διεξοδικώς γεγονότα που έλαβαν μέρος την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ακόμη γνωστοποιήθηκαν πτυχές της Ιστορίας, τις οποίες επιμελώς μας αποκρύπτει το αντεθνικό νεοελληνικό καθεστώς, όπως τα αίτια θανάτου του Εθνικού Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά κτλ. Πρέπει επιτέλους η Ιστορία να αποκατασταθεί και αυτό βέβαια θα συντελεσθεί όταν αναλάβει το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα το καράβι της Πατρίδος μας. Διότι η διδασκαλία της Ιστορίας δεν ανέχεται και δεν πρέπει να δέχεται ανακρίβειες, και όπως είχε πει και ο Δ. Σολωμός, ” Εθνικό είναι αυτό που είναι Αληθές”.

Έπειτα το λόγο έλαβε ο Συναγωνιστής Αρτέμης Καλούτσας, ο οποίος έκανε μια λεπτομερή αναδρομή και αυτός στα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ακολούθησε συζήτηση και στο τέλος τα μέλη μας και οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Για άλλη μια φορά, δεν έλειψε αυτός ο θίασος των περιφερόμενων ”αναρχικών-αριστεριστών”, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα ενάντια στο Κίνημά μας, σε απόσταση ασφαλείας φυσικά. Θα πρεπε να τονιστεί πως κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για “ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα εκατοντάδων βολιωτών”, ενώ στην ουσία επρόκειτο για 60-70 άτομα του αναρχοαριστερού χώρου, που περιφέρονται συνεχώς και περιμένουν κάποια συγκέντρωσή μας, για να δώσουν νόημα στην ύπαρξη τους. Να καταλάβουν καλά πως ο Βόλος έχει πλέον ένα από τα ισχυρότερα κάστρα του Λαϊκού Εθνικισμού.