21/10/12

Παν. Ηλιόπουλος: ''Στηρίξτε τα Ελληνικά Πανεπιστήμια''

Επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου στην Ολομέλεια σχετικά με την κατάσταση και τις ελλείψεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.


Ο Συναγωνιστής Παναγιώτης Ηλιόπουλος στην επίκαιρη ερώτηση του προς τον Υπουργό Παιδείας έθιξε τα προβλήματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων, αναφέροντας συγκεκριμένα και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Επιπροσθέτως, μίλησε για το σημαντικό θέμα της πρόσληψης καθηγητών από τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να έχουν τον κατάλληλο χρόνο για την προετοιμασία των μαθημάτων τους, αλλά και να μην μεταφέρονται καθώς καλύπτουν θέσεις πάγιων αναγκών.

 Επίσης, αναφέρθηκε στη σίτιση των φοιτητών αλλά και στις φοιτητικές εστίες στις οποίες μειώνονται οι θέσεις για τους Έλληνες, καθώς πολλές καλύπτονται από μετανάστες. Ακόμα, καίρια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η Εθνική Παιδεία και η έμπρακτη απόδειξη ότι κέντρο των Πανεπιστημίων δεν είναι μόνο η Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του Υπουργού, ο ίδιος ύστερα από παρέμβαση του Συναγωνιστή, δήλωσε τελικά ότι η περιουσία των Ελληνικών Πανεπιστημίων δεν θα μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.