12/9/12

ΕΚΒ: «Άπταιστα» καπιταλιστικό το ΚΚΕ για τους απολυμένους του 902



Την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Βόλου, για την πρόταση που απηύθυνε στους απολυμένους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού 902 να παρέχουν την εργασία τους …εθελοντικά, σε νέο ενημερωτικό πόρταλ.

«Πρόκειται, στην κυριολεξία, για ένα απαράμιλλο γραπτό μνημείο… λενινιστικής-μαρξιστικής σκέψης, για το πώς το Κόμμα, που αυτοχρίζεται προστάτης και μπροστάρης αγώνων, εννοεί να υπερασπίζεται έμπρακτα τα δικαιώματα απολυμένων εργαζομένων στα δικά του Μέσα Ενημερωτικής …χειραγώγησης, ανακοινώνοντας ωμά και σε άπταιστη …καπιταλιστική γλώσσα, ότι εφεξής οι εργαζόμενοι που εργάζονταν στο Κανάλι, θα παρέχουν την εργασία τους …εθελοντικά, σε νέο ενημερωτικό πόρταλ!», αναφέρει το ΕΚΒ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ουδέποτε, άλλοτε, ακόμη και στα πιο αντιπροσωπευτικά Κέντρα δυτικής, νεοφιλελεύθερης συστημικής σκέψης, δεν τόλμησε κανείς να επινοήσει και να εφαρμόσει τη …δωρεάν παροχή εργασίας, ως υποκατάστατο πραγματικής απασχόλησης! Ακόμη και αυτοί οι άθλιοι δυνάστες των εργαζόμενων (Τρόϊκα, ΔΝΤ, ΕΚΤ), που έχουν βάλει σαν στόχο τους τη σταδιακή σύνθλιψη των εργασιακών-Προνοιακών δικαιωμάτων στον Ευρωπαϊκό Νότο, δεν αποτόλμησαν να ισοπεδώσουν με μιας την επ’ αμοιβή εργασία.

Σύμφωνα με το ΕΚΒ, μετά την ανακοίνωση του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, όμως, είναι βέβαιο πως και αυτό ακόμη το Παγκόσμιο Ιερατείο του Καπιταλισμού θ’ αρχίσει σοβαρά να το σκέφτεται, καθώς η πρωτοπόρα …μαρξιστική πρόταση του ΚΚΕ, τους έχει κατά πολύ… ξεπεράσει!

«Η περίπτωση του «902» είναι εξαιρετικά σοβαρή, για να αφεθεί να περαστεί έτσι στο… ντούκου! Η συγκεκριμένη πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, για αντικατάσταση της έμμισθης εργασίας, από τη δωρεάν (εθελοντική) εργασία, θυμίζει κάτι από το φριχτό παρελθόν της σύγχρονης Ευρωπαϊκής ιστορίας, όπου εκατομμύρια άνθρωποι εθελοντικά κλήθηκαν να …προσφέρουν την εργασία τους ή και τη ζωή τους ακόμη για άλλα …ανατριχιαστικά ιδεώδη», τονίζει το ΕΚΒ.

Η ανακοίνωση του ΕΚΒ καταλήγει ότι έχει ενδιαφέρον να το κάνει αυτό, για να πεισθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι, που καλούνται από τους εργοδότες τους κι απ’ την Τρόϊκα, ακριβώς το ίδιο να κάνουν, άμα τους κοπούν οι μισθοί ή μείνουν στο δρόμο…

Magnesia News