12/8/12

Όχι σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών στην Καρδίτσα



Τις τελευταίες μέρες η Κυβέρνηση θέλοντας να δείξει "έργο", ξαναέβγαλε στη επικαιρότητα τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών. Σκοπεύει να υλοποίησει τα σχέδια του "φωστήρα" της προηγούμενης "πετυχημένης" κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, κου Χρυσοχοϊδη. Η κοινωνία της Καρδίτσας έχει και αυτή επιλεγεί στα μέτρα "ασπιρίνη" για την λαθρομετανάστευση την εποχή των μνημονίων για την κατασκευή με τα χρήματα του Ελληνικού λαού ενός ακόμα κέντρου λαθρομεταναστών.

Την εποχή που τα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας δεν έχουν βενζίνη, εμείς θα σιτίζουμε με πλήρη γεύματα λαθραίους. Είναι γνωστές οι θέσεις της Χρυσής Αυγής για τα θέματα της λαθρομετανάστευσης εδώ και χρόνια. Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης για την Χρυσή Αυγή είναι το μεγαλύτερο θέμα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σαν Έθνος αποτελεσματικά και ΟΧΙ αποσπασματικά όπως πάει να κάνει ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ κος Δένδιας. Τα καθεστωτικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) που κυβερνούν την χώρα εδώ και 4 δεκαετίες με την ανοχή και την επιβράβευση του Αριστερού χώρου ( ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ) στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης έφτασαν τον αριθμό στα 2.300.000 άτομα ( Ελευθεροτυπία, 22/9/2011).

Οι οικονομικές επιπτώσεις της λαθρομετανάστευσης συνοπτικά είναι οι εξής :
1.Κόστος Αστυνόμευσης
2.Κόστος εμβασμάτων
3.Κόστος εκπαίδευσης
4.Κόστος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ασφαλιστικών ταμείων
5. Κόστος παραεμπορίου. Το κόστος από την λαθρομετανάστευση επηρεάζει όλες τις μελέτες που άπτονται του κόστους εργασίας στην Ελλάδα και συνδέονται με τα δημοσιονομικά ελλείμματα (Το βήμα online, 1/2/2012). Η Δανία μέσα σε μια δεκαετία εξοικονόμησε 6,7 δις ευρώ σε κοινωνικές παροχές λόγω της εφαρμογής μιας αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής (Spiegel online, 29/4/2011).

Σημαντικότατος για την Χρυσή Αυγή είναι και ο κίνδυνος για την κοινωνική συνοχή, ο οποίος αναδύεται λόγω της εισροής λαθρομεταναστών. Η μαζική είσοδος μουσουλμανικών πληθυσμών, δεδομένης της ταυτότητας του Ισλάμ ως θρησκευτικού, πολιτικού, πολιτισμικού, κοινωνικού, δικαιικού, εκπαιδευτικού κλπ συστήματος που αποτρέπει τους μουσουλμάνους να ενταχθούν στις Δυτικές κοινωνίες, καθίσταται ένας ακόμα επιπρόσθετος αποσταθεροποιητικός παράγοντας ( Επίκαιρα, 21-27/4/2011). Η Ελλάδα μέχρι σήμερα ακολούθησε μια "στρουθοκαμηλική" πολιτική , η οποία χαρακτηριζόταν από ανεπάλληλες νομιμοποιήσεις παρανόμων μεταναστών ( 1997, 2001, 2005 και 2007), από μείωση προϋποθέσεων ανανέωσης της άδεια παραμονής, εκ των υστέρων νομιμοποίησης δια της πλαγίας οδού ( νομοσχέδιο υπουργείου εργασίας).

Η αυτοκτονική αυτή πολιτική για την Ελλάδα έδωσε το μήνυμα στους επίδοξους λαθραίους όλου του κόσμου την εικόνα ότι, αν καταφέρουν να μπουν μπορεί και να νομιμοποιηθούν. Εμείς η Χρυσή Αυγή, είμαστε υπέρ της άμεσης απέλασης ΟΛΩΝ των λαθρομεταναστών από την Ελλάδα και ταυτόχρονα ζητάμε την περιφρούρηση των συνόρων μας ( χερσαία και υδάτινα) από επίλεκτα τμήματα του Ελληνικού στρατού μας σε συνεργασία με τη FRONTEX. Οι υπερπαραγωγές σύλληψης λαθρομεταναστών των τελευταίων ημερών, με την "βοήθεια" της τηλεοπτικής κάμερας, σε συνδυασμό με τα Κέντρα Λαθρομεταναστών που ετοιμάζεται να εγκαινιάσει ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ κος Δενδιάς, δείχνει ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν έχει αντιληφθεί το έγκλημα που συντελείται.

Εμείς Η Χρυσή Αυγή, αρνούμαστε την κατασκευή κέντρου λαθρομεταναστών στον Νομό της Καρδίτσας και θα δώσουμε την μάχη για την αποτροπή του με όσες δυνάμεις έχουμε.

Χρήστος Αθανασάκος
Επικεφαλής Τ.Ο. Καρδίτσας