19/4/12

Τιμές Παρισιού με μισθούς…Σόφιας στην Ελλάδα του μνημονίου!‏


Ένα αξιοσημείωτο γεγονός παρατηρεί κανείς στην “μνημονιακή” Ελλάδα του 2012. Ενώ οι μισθοί έχουν μειωθεί δραματικά και τα ενοίκια των εμπορικών χώρων έχουν πέσει κατά πολύ, οι τιμές σε εστιατόρια, καφετέριες αλλά και γενικά σε όλα τα βασικά είδη διατροφής και ένδυσης παραμένουν σε τόσο υψηλά επίπεδα που στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνάνε αυτές του Παρισιού και του Λονδίνου κατά πολύ!

Σε πολλούς κεντρικούς δρόμους όλης της Ελλάδας εκεί που κλείνει ένα εμπορικό κατάστημα τη θέση του παίρνει μία καφετέρια! Οι Έλληνες επιχειρηματίες συνεχίζουν να αναζητούν την εύκολη λύση και το εύκολο κέρδος από το να στραφούν στην παραγωγική διαδικασία.

Μήπως φταίμε όμως και εμείς που συνεχίζουμε να γεμίζουμε τις καφετέριες που έχουν φτάσει τον καφέ από 3,5 μέχρι 4,80;

Για να μπορέσουμε να βγούμε απ’ αυτή την περιδίνηση που μας έχουν επιβάλει, σαν λαός θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες ετών. Δε μπορεί να περιμένουμε να αλλάξει το κράτος αν δεν αλλάξουμε εμείς, γιατί απλά εμείς είμαστε το κράτος. Εμείς επιλέγουμε αυτούς που θα μας διοικήσουν και στη συνέχεια η δική μας ολική συμπεριφορά, αντικατοπτρίζεται στη γενική εικόνα μας σαν κράτος. Δε μπορούμε να μένουμε πάντα άμοιροι ευθυνών και να περιμένουμε όλα να τα κάνουν κάποιοι άλλοι για εμάς.

Δεν είναι δυνατόν να ψηφίσουμε στις 6 Μαΐου αυτούς που θα βρίζουμε στις 7 Μαΐου, ούτε βέβαια να επιλέγουμε να υποστηρίζουμε επιχειρήσεις που προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος μας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε την δύναμη στα χέρια μας. Ψηφίζοντας και επιλέγοντας να στηρίζουμε αυτούς που αξίζουν!

Αλλάζουμε νοοτροπία – Αλλάζουμε την Ελλάδα

Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Υποψήφιος Περιφέρειας Μαγνησίας

Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή