10/2/12

Όχι στα νέα μέτρα καταδίκης της κοινωνίας

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες εκατοντάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι αψήφησαν τις χαμηλές θερμοκρασίες και την βροχή και βγήκαν σήμερα στους δρόμους του Βόλου διατρανώνοντας την πλήρη αντίθεσή τους στη νέα δανειακή σύμβαση.

Στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ως απάντηση στη νέα δανειακή σύμβαση, οι απεργοί έδωσαν το παρόν με αίτημα να μην ψηφιστούν τα νέα μέτρα και να ανατραπεί η Κυβερνητική πολιτική. Απεργοί και διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο. Το ΕΚΒ και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας προγραμματίζουν νέα απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 12 το μεσημέρι. «Είμαστε έτοιμοι με διαρκείς κινητοποιήσεις και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, να αποτρέψουμε το νομοσχέδιο που χρεοκοπεί την εργατική τάξη, δεν λύνει κανένα πρόβλημα στην Ελλάδα, θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση, θα καταργήσει τους μισθούς μας, θα μας καταργήσει γενικώς από το χάρτη ως εργαζόμενους», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος.

Ο κ. Παπαδημόπουλος στην ομιλία του αποδοκίμασε τη στάση των βουλευτών και επισήμανε ότι δεν έχουν καμία λαϊκή εντολή να ψηφίζουν νομοσχέδια που υποδουλώνουν την εργατική τάξη για τα επόμενα 40 χρόνια. Ικανοποίηση εξέφρασε για τη συμμετοχή των εργαζομένων στα μεγάλα εργοστάσια της περιοχής, ο γραμματέας του ΕΚΒ Δημήτρης Βασιλείου, που, όπως ανέφερε, στην ΑΓΕΤ το ποσοστό στην απεργία άγγιξε το 95%, στην ΙΜΑΣ 95%, στη ΜΕΤΚΑ 90% και στην Coca Cola 90%. Μετά τις ομιλίες που έγιναν εκ μέρους του ΕΚΒ και της ΑΔΕΔΥ έξω από το Εργατικό Κέντρο Βόλου και το ψήφισμα που αναγνώστηκε από εκπρόσωπο του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, , ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

αναδημοσίευση από: This is Volos

διαβάστε επίσης: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ