10/2/12

ΕΚΒ:«Μοναδική έγνοια του ΠΑΜΕ πως θα αποδυναμώσει τις απεργιακές εκδηλώσεις»

Για διασπαστικές πρακτικές από το ΠΑΜΕ, κάνει λόγο, η Διοίκηση του ΕΚΒ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Την ώρα που η ολόκληρη η Εργατική Τάξη της Χώρας συσπειρώνεται για να αντισταθεί στις εργατοκτόνες αξιώσεις της τρόϊκας και της επικίνδυνης Κυβέρνησης Παπαδήμου, το ΠΑΜΕ βρήκε πρόσφορο έδαφος για να διαδραματίσει και πάλι, με απαξιωτικές δηλώσεις του για το πρόσωπο του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα του ΕΚΒ, τον γνώριμο ρόλο του: του διασπαστή των εργατικών αγώνων και του ύπουλου «σύμμαχου» των εχθρών του.

Ακόμη και αυτή την κρίσιμη ώρα, μοναδική του έγνοια είναι πώς θα αποδυναμώσει τις απεργιακές εκδηλώσεις όσων δεν παίρνουν εντολές απ’ το Κόμμα του, καλώντας τον κόσμο ξεδιάντροπα να ξαναχωριστεί σε…πλατείες, όπως ακριβώς κάνει τόσα χρόνια και με τους αγώνες στα εργοστάσια, χωρίζοντάς τα σε «καλά» και σε «κακά»εργοστάσια και υποστηρίζοντας, κατά το συμφέρον του, τους αγώνες των συναδέλφων μας!

Αλλά, γιατί, τάχα, ανησυχεί τόσο πολύ το ΠΑΜΕ, αν οι εργαζόμενοι επιλέξουν άλλον τόπο από τον δικό του; Έτσι και αλλιώς, το χρέος του το εκτέλεσε: Έστειλε ηχηρότατα στην Κυβέρνηση και στην Τρόϊκα τα διασπαστικά του διαπιστευτήρια, ότι για άλλη μια φορά δεν πρόκειται να επιτρέψει να παλέψουν ενωμένοι οι εργαζόμενοι!

Ας αφήσει, λοιπόν και το ΕΚΒ και τον Παπαδημόπουλο ήσυχους και ας ασχοληθεί, επιτέλους, και με τά του οίκου του! Εκτός, και αν δεν απέμειναν, πια, άλλοι εργαζόμενοι εκεί στον 902 και στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, για να τους πιάνει το νέο μνημόνιο! Γιατί, καμιά φορά, η πτώχευση μιας ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ συμβαίνει να συμπίπτει απόλυτα με την ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ, όσο οδυνηρό και αν είναι αυτό για τα κοκκινωπά παπαγαλάκια!»

Εργατικό Κέντρο Βόλου