5/2/12

Στο καιρό του ΔΝΤ: "Λιποθυμούν από ασιτία και στο Βόλο"

Με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο επιβεβαίωσε χθες ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου Βασίλης Κοντορίζος το ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ πριν μερικές εβδομάδες, ότι λόγω κρίσης υπάρχουν πολλοί μικροί κυρίως μαθητές που ζητούν χρήματα από τους δασκάλους τους, προκειμένου να αγοράσουν κάτι από το κυλικείο του σχολείου τους για να ικανοποιήσουν την πείνα τους… Μάλιστα ο κ. Κοντορίζος με χθεσινές του δηλώσεις στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ προχώρησε ακόμη παραπέρα. «Έχουμε, είπε ο κ. Κοντορίζος, πληροφορίες από διευθυντές σχολείων ότι έχουν παρατηρηθεί λιποθυμίες μαθητών στα σχολεία λόγω υποσιτισμού»!!! Το θέμα όπως φαίνεται έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις καθώς σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου προχωρά στη σύνταξη και στην αποστολή επιστολής προς όλους τους Διευθυντές των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, από τους οποίους θα ζητά να ενημερώσουν γραπτώς το Δήμο πόσα ανάλογα περιστατικά έχουν εντοπίσει στη σχολική τους μονάδα.

Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης μέσα στις επόμενες μέρες θα αποστείλει επιστολή και στους γονείς των μαθητών που τα παιδιά τους είχαν λιποθυμικές τάσεις λόγω υποσιτισμού. Στην επιστολή του ο κ. Κοντορίζος θα προτείνει προς τους γονείς των παιδιών να απευθύνονται για βοήθεια στο πλησιέστερο Κοινωνικό Κέντρο του Δήμου Βόλου και στην αρμόδια κοινωνική λειτουργό, η οποία αφού διαπιστώνει την οικονομική αδυναμία της οικογένειας θα παρέχει στην οικογένεια βεβαίωση για την προμήθεια των βασικών ειδών διατροφής που διατίθενται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Επιπλέον για το ίδιο θέμα από σήμερα και για τις επόμενες μέρες οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου θα έχουν τηλεφωνικές επικοινωνίες με επιχειρηματίες και φορείς της πόλης και του Νομού προκειμένου να στέρξουν αρωγοί με τα προϊόντα τους στη συγκεκριμένη κατηγορία μαθητών.

Για το ίδιο θέμα και με αφορμή την πιλοτική χορήγηση του προγράμματος σίτισης που ξεκινά το Υπουργείο Παιδείας σε σχολεία της Αττικής, ρωτήθηκε χθες και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου Απ. Παντσάς στο περιθώριο της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Β΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου στην οδό Κωνσταντά. Έχουμε κάποιες προτάσεις, είπε ο κ. Παντσάς, τις οποίες επεξεργαζόμαστε ως Δήμος, οι οποίες δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη, καθώς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου οι συγκεκριμένοι μαθητές να μη στιγματιστούν από τους συμμαθητές τους και από το ευρύτερο κοινωνικό τους περίγυρο.

Πηγή: εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ»