31/1/12

Καταγγελία: Ακατάλληλη μονάδα αιμοκάθαρσης!

Μετά από προγραμματισμένο ραντεβού, ο πρόεδρος Καλαμποκίδης Μιχαήλ και ο ταμίας Μουστάκας Δημήτριος του συλλόγου νεφροπαθών πολιτών ν. Λάρισας » ο Άγιος Αχίλλειος » συναντήθηκαν με τη διοίκηση του γενικού νοσοκομείου Λάρισας, κ. Καραμπάτσα Κων/νο και το επιτελείο του για να συζητήσουν για πολλοστή φορά τα επίμαχα και σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των νεφροπαθών στην μονάδα.

Αναλυτικά:

1. Ακατάλληλη μονάδα για αιμοκάθαρση Μονάδα η οποία θα έπρεπε να είχε αντικατασταθεί από τη νέα πτέρυγα που υποτίθεται θα γινόταν πριν πολλά χρόνια και θα δημιουργούταν από δωρεά συμπολίτη μας στο γενικό νοσοκομείο. Έχοντας λοιπόν την ακαταλληλότητα της μονάδας, το πρόβλημα μεγαλώνει λόγω της παλαιότητας των μηχανημάτων που συμπληρώνουν 25ετια και απορούμε πως άνθρωποι ευφυέστατοι και ευαίσθητοι στο κοινωνικό έργο που επιτελούν, να μη συγκινουνται και να αδιαφορούν πλήρως για την τύχη των νεφροπαθών που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στα συγκεκριμένα μηχανήματα. Είναι αναγκαίο λοιπόν η μονάδα αιμοκάθαρσης να μεταφερθεί στον 1ο όροφο του νοσοκομείου ώστε να αγγίξουμε τα πλαίσια της νομιμότητας και να αντικατασταθούν άμεσα τα μηχανήματα που ταλαιπωρούν τους νεφροπαθείς και να εκπαιδευτούν τα άτομα που θα τα χειρίζονται.

2. Καταγγελία υπουργείου υγειάς και κοινωνικής αλληλέγγυης Θέλουμε να καταγγείλουμε το υπουργείο υγειάς για όλα όσα προαναφέραμε και όλα όσα αποκοιμίσαμε από τη συζήτηση μας με τη διοίκηση του γενικού νοσοκομείου Λάρισας.

Δηλαδή, ενώ όλα τα έγγραφα έχουν υπογραφεί από το νοσοκομείο, την περιφέρεια και οποιοδήποτε άλλο φορέα εμπλέκετε, έχουν κατατεθεί και μεταφερθεί στο υπουργείο αναμένοντας να υπογραφούν 4 χρονιά !

Σας ερωτούμε κ. Υπουργέ, ήρθατε ποτέ στη Λάρισα να δείτε τις συνθήκες υπό τις οποίες κάνουν αιμοκάθαρση οι νεφροπαθείς ; Γιατί δεν υπογράφετε τα έγγραφα που βρίσκονται στο υπουργείο για να ξεκινήσει το έργο της νέας πτέρυγας που δε θα στοιχήσει πολλά χρήματα,ώστε να αποκτήσει μια ανθρώπινη μονάδα αιμοκάθαρσης το γενικό νοσοκομείο της πόλης μας και να χρίζουν ποιοτική αιμοκάθαρση οι αιμοκαθερόμενοι ;

Κύριε Υπουργέ, με τα λόγια διοικούμε και εμείς την Ελλάδα, οι πράξεις μετράνε ! Απαιτούμε άμεσα την υπογραφή σας ώστε να ξεκινήσει το επίμαχο έργο. Αν υπήρχε και η παραμικρή ευαισθησία θα είχατε ήδη υπογράψει και θα είχατε φροντίσει είτε από το ΕΣΠΑ είτε από άλλους φορείς, να μεταφέρετε τα χρήματα στη Λάρισα. Δε θέλουμε να μας παρεξηγήσετε για τον τόνο της γραφής μας αλλά είμαστε πολύ αγανακτισμένοι και σας παρακαλούμε να έρθετε στην πόλη μας, ώστε να συναντηθούμε και να διαπιστώσετε μονός σας τα προβλήματα που αναφέρουμε.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ "ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ"