18/1/12

Ανακοίνωση εργαζομένων ΚΟΝΤΙ

Από μια Εταιρία, όπως η ARCELOR MITAL HELLAS, που μέχρι τώρα ενεργεί με τρόπο παράνομο, καταστρατηγώντας την Ελληνική Εργατική Νομοθεσία και παραποιώντας όλα τα δεδομένα, για να πετύχει τους στόχους της και να ξεφορτωθεί το προσωπικό της, δεν θα περίμενε κανείς, παρά να παραποιήσει για άλλη μια φορά την αλήθεια, σχετικώς με τα επαίσχυντα γεγονότα που έλαβαν χώρα το Σάββατο στο εργοστάσιο της ΚΟΝΤΙ.

Έτσι, για την Εταιρία, που είχε το απύθμενο θράσος να βγάλει ανακοίνωση στα ΜΜΕ (προφανώς για να συγκαλύψει τα πράγματα και να αποποιηθεί τις βαρύτατες ευθύνες που φέρει) ούτε υπήρξε βάναυσος ξυλοδαρμός συναδέλφου μας, ούτε παράνομη απασχόληση εργολάβου στο εργοστάσιο! Και για το μεν περιστατικό σε βάρος του συναδέλφου μας, που χτυπήθηκε αλύπητα από τον νεαρό ακαθόριστης εργασιακής ταυτότητας και ηλικίας, που απασχολούνταν σε εργολάβο της, αυτό εξαντλήθηκε σε μια λέξη: «μικροπεριστατικό»!».

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι «Χαρακτηριστικό της αηδιαστικής αντίληψης περί την ανθρώπινη και την εργασιακή αξία και υπόσταση που έχουν οι στυγνοί Γάλλοι εργοδότες! Φαιδρές και ποταπές δικαιολογίες (με τη χαφιεδίστικη, μάλιστα, επίκληση ύπαρξης και λειτουργίας…κρυφής κάμερας στο εργοστάσιο) και προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών για το άθλιο αυτό περιστατικό στην πλευρά των εργαζομένων. Αλλά και ο παράνομα ευρισκόμενος μέσα στο εργοστάσιο εργολάβος, «βαφτίστηκε» στην ανακοίνωσή της…συνεργάτης της Εταιρίας, σε μια προφανή προσπάθειά της να εξαπατήσει για άλλη μια φορά εργαζόμενους, υπηρεσίες και κοινή γνώμη και να συγκαλύψει τα πραγματικά γεγονότα, ότι ενώ, δηλαδή, η ίδια δηλώνει αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου, την ίδια ώρα συνομολογεί εργασιακή σχέση με εργολάβους, μπάζοντάς τους κρυφά μέσα στο εργοστάσιο. (αλήθεια, πού βρίσκονταν εκείνη την ώρα ο τεχνικός ελέγχου στο εργοστάσιο; Πώς μπήκαν και σε ποιόν «χτύπησαν κάρτα»οι παράξενοι αυτοί «συνεργάτες» της Εταιρίας μέσα στο εργοστάσιο;

Είναι προφανές, ότι για όλα αυτά η Εταιρία, που συνεχίζει να εκβιάζει και να απειλεί (προφανώς επειδή ακουμπά με σιγουριά στις πλάτες κάποιων που την ανέχονται) θα λογοδοτήσει, καθώς στον ευρύτομο φάκελο που ήδη απασχολεί τη Δικαιοσύνη, θα προστεθούν και νέα στοιχεία. Με τη στάση της απλώς επιβαρύνει και άλλο τη θέση της, χάνοντας και το τελευταίο ίχνος εργοδοτικής αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας.

Εργαζόμενοι ΚΟΝΤΙ