12/12/11

Επιστολή αναγνώστη: Απάντηση στην εφημερίδα "ΘΕΣΣΑΛΙΑ" στο άρθρο "Ο ρατσισμός είναι εδώ"

Είμαι διαχειριστής, σε εταιρεία έκδοσης κοινοχρήστων, σε πολυκατοικίες στη Λάρισα. Διάβασα τυχαίως για σχόλιο σας στο φύλλο: «ΘΕΣΣΑΛΙΑ», Πέμπτη 8 Δεκ. 2011, σελ.3, με τίτλο «Ο ρατσισμός είναι εδώ». Θέλω να πληροφορήσω τον ή την συντάκτη-τρια του κειμένου κ.ΚΑΤ.ΤΑΣ, ότι στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι τα πράγματα.

1) Σε αστικό συμβόλαιο, για να είναι κατοχυρωμένος ο ιδιοκτήτης απαιτείται ΤΡΙΤΕΓΓΥΗΤΗΣ. Ο προαναφερόμενος έχει εγγυητή υπέρ αυτού;

2) Στο σύνολο των περιπτώσεων πίσω από τον νομότυπο αλλοδαπό, ακολουθούν πλήθος άλλων λαθραίων και μη αλλοδαπών, με το αζημίωτο πάντοτε διά τον νομότυπον.

3) Η πολυκατοικία που θα έχει ενοικιαστεί, η ενοικίασης αυτού του είδους όχι μόνο απαξιώνεται αλλά πολλές φορές καθίσταται και αποθήκη παραεμπορίου.

4) Ο άτυχος ιδιοκτήτης καθίσταται τουλάχιστον εξοβελιστείς από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, ακόμα και αν εισπράττει ενοίκια και κοινόχρηστα.

Κανείς δεν θέλει να απαξιωθεί η περιουσία του. Δεν είναι λοιπόν θέμα Λευκής Φυλής. Είναι θέμα κατοχυρώσεως των κόπων μιας ζωής αλλά και θέμα αισθητικής. Αυτό άλλωστε μπορεί να το βεβαιώσουν στον-στην κ.ΚΑΣ.ΤΑΣ η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του κέντρου των Αθηνών.

Γνωστή άλλωστε η ιστορία πριν λίγο καιρό - βεβαιώνεται από έκθεση Εισαγγελίας και Αστυνομικής Αρχής - για την ομηρία (εκούσια ή ακούσια) 14χρονης κοπέλας, αδελφής γνωστού μπασκετμπολίστα - εγράφη σε όλο τον τύπο και sites - σε διαμέρισμα στον Αγ. Παντελεήμονα Αθηνών, από 12-16 αλλοδαπούς αφρικανικής καταγωγής στη πλειοψηφία τους λαθρομετανάστες, επιβεβαιώνοντας το σημείο 2 της επιστολής μου.

Ένας περιστασιακός αναγνώστης της εφημερίδος σας