8/11/11

Δημόσια προσευχή Μουσουλμάνων στα Τρίκαλα!

Το είδαμε κι αυτό. 130 χρόνια μετά την απελευθέρωση της πόλης, δημόσια προσευχή μουσουλμάνων στα Τρίκαλα! Γύρω στους 40-50 πακιστανούς λαθρομετανάστες συγκεντρώθηκαν χθες Κυριακή πρωί στο βοηθητικό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Τρικάλων για να τελέσουν προσευχή (μπαϊράμι), μετά από αίτημα που κατέθεσαν και πήραν τελικώς άδεια, από τον Δήμο Τρικκαίων. Να σημειώσουμε ότι το θέμα έγινε γνωστό μόλις πριν τρεις ημέρες και την τελευταία στιγμή ο χώρος της προσευχής μετατέθηκε από το γήπεδο του Πυργετού, που είχε αρχικώς οριστεί, στο βοηθητικό του δημοτικού σταδίου...

Ίσως φοβούμενοι οι "υπεύθυνοι" τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, αλλά και άλλων Τρικαλινών που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για το πρωτοφανές για την πόλη μας περιστατικό. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Αστυνομία οργάνωσε "καταδρομικού" τύπου επιχείρηση για να μεταφέρει τους λαθρομετανάστες στο νέο χώρο που ορίσθηκε για την προσευχή, καθώς και να τελειώσει γρήγορα, πριν μαζευτούν αρκετοί κάτοικοι στο σημείο. Όμως ορισμένοι κάτοικοι αντελήφθησαν τι συμβαίνει και πήγαν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους.

Βέβαια οι λαθρομετανάστες δεν ενεργούσαν μόνοι τους, καθώς είχαν και νομικό εκπρόσωπο (πράγμα σύνηθες στο Ελλαδιστάν του 2011...), τον δικηγόρο Χρήστο Σταμόπουλο , μέλος του κινήματος "Δεν Πληρώνω" και του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά... Να αναφερθούμε βεβαίως και στον ανεκδιήγητο από κάθε άποψη και εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ, δήμαρχο Τρικκαίων Χρήστο Λάππα, που σπεύδει να ικανοποιήσει τα αιτήματα των λαθρομεταναστών και των αντιρατσιστών προστατών τους, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνει κατακόρυφα τα δημοτικά τέλη, μοιράζει κλήσεις σωρηδόν μέσω της δημοτικής Αστυνομίας σε τοπικές επιχειρήσεις σε καιρό κρίσης και εμπαίζει επί μήνες τους απλήρωτους συμβασιούχους υπαλλήλους του Δήμου, στέλνοντάς τους για να πληρωθούν στην προηγούμενη δημοτική αρχή!

Να θυμίσουμε στον κ. Λάππα τι έπαθε ο ομογάλακτός του βουλευτής Μαγκούφης προ ολίιγων ημερών για την αλλαζονική και προκλητική συμπεριφορά του εδώ στα Τρίκαλα και όχι βεβαίως από κάποιον "κακό φασίστα", αλλά απο μέλος του κόμματος του; Το θεωρούμε περιττό.

Χρυσή Αυγή-Περιφερειακή Οργάνωση Θεσσαλίας

Πυρήνας Τρικάλων

διαβάστε επίσης: Υπό Αστυνομική παρουσία η προσευχή των Μουσουλμάνων στα Τρίκαλα προς τον …Αλλάχ

διαβάστε επίσης: Προσευχή μουσουλμάνων στον Μαγνησιακό! Το ισλάμ και στο Βόλο;