26/10/11

Πως θα βγούμε από το αδιέξοδο


"Η πλουτοκρατία ήτο, είναι και θα είναι ο μόνιμος άρχων του κόσμου, ο διαρκής αντίχριστος. Αύτη γεννά την αδικίαν, αύτη τρέφει την κακουργία, αύτη φθείρη σώματα και ψυχάς. Αύτη παράγη την κοινωνικήν σηπεδώνα." ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Είναι δεδομένο ότι ευρισκόμεθα ενώπιον μίας ρευστής πολιτικής καταστάσεως και εξελίξεων. Όλα όσα ακούγονται σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας είναι επιεικώς ακατανόητα για τον μέσο Έλληνα πολίτη, τον οποίο και αφορά άμεσα το πρόβλημα. Ο συνταξιούχος των 600 ευρώ, ο άνεργος, ο οικογενειάρχης, που βλέπει το εισόδημά του να μειώνεται δραματικά επιθυμεί απαντήσεις σαφείς και συγκεκριμένες για το «τις πταίει», για την χρεωκοπία, που δεν είναι. χρεωκοπία, για το περίφημο «κούρεμα», το οποίο κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς τι σημαίνει και όλα τα σχετικά, αλλά απαντήσεις δεν λαβαίνει από αυτούς που είναι υποχρεωμένοι να του τις δώσουν, από αυτούς, οι οποίοι κυβέρνησαν την χώρα και από αυτούς που την κυβερνούν και προπαντός από αυτούς που ψήφισαν υπέρ του Μνημονίου. Το οποίο Μνημόνιο δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι δεν έσωσε την χώρα, παρ' όλην την υποδούλωσή της στους παγκόσμιους τοκογλύφους και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

Προπαντός δεν ακούμε λύσεις. Λύσεις συγκεκριμένες και όχι νεφελώδη συνθήματα όπως «επαναδιαπραγμάτευση», «επενδύσεις», «ανάπτυξη» και άλλα πολλά. Ακούμε πολλά. Δεν ακούσαμε, όμως, ούτε λέξη για τα αυτονόητα όπως: ποιοι έφαγαν τα κλεμμένα, γιατί χρωστάμε τόσα πολλά; Γιατί τα τρία κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑ.Ο.Σ.) καταψήφισαν την σωστή πρόταση της αριστεράς να γίνει διεθνής λογιστικός έλεγχος του χρέους; Ακούσαμε επί παραδείγματι σε δελτίο ειδήσεων ότι ευρέθη δημόσιος υπάλληλος με καταθέσεις δύο εκατομμυρίων ευρώ! Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Θα κατασχέσουν το ποσόν; Θα επιβάλλουν πρόστιμο στην τράπεζα, η οποία είχε αποδεχθεί αυτήν την κατάθεση χωρίς το απαραίτητο «πόθεν έσχες»; ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ! Ακούμε γενικότητες περί συγκυβέρνησης και άλλα σχετικά και επί της ουσίας μηδέν! Μέσα σε αυτό το θολό πολιτικό τοπίο οι πραίτορες και οι εκμεταλλευτές αυτού του λαού προσπαθούν να σώσουν με κάθε τρόπο το αμαρτωλό καθεστώς. Το σωσίβιο της συγκυβέρνησης Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ μπάζει από παντού και δεν πρόκειται να τους σώσει μέσα στην τρικυμία που έρχεται. Όσο για κάποια πολιτικά ρετάλια, που προσπαθούν να δημιουργήσουν, εκτός από ένα που ήδη διαθέτουν, είναι πολύ λίγα για να υποστηρίξουν και να προστατέψουν τα συμφέροντά τους.

Σ' αυτήν μέσα ακριβώς την ρευστή κατάσταση, που θυμίζει θύελλα, αναπτύσσεται το Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, το οποίο προσπαθούν με κάθε τρόπο να το σταματήσουν. Και πιστεύουν στ' αλήθεια οι «αγαπητοί» κύριοι, κύριοι πλουτοκράτες και οι καλοί υπάλληλοί τους (μόνο μανσέτες στα σακάκια δεν τους έχουν φορέσει) πολιτικοί ότι με την συνωμοσία της σιωπής ή με τον πόλεμο κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ θα πνίξουν την οργή του Λαού; Με τα φακελώματα πολιτών από τους επίορκους και διεφθαρμένους υπάλληλους τους; Πόσους θα μπορέσετε νομίζετε να «φακελώσετε» τώρα πλέον που δεκάδες χιλιάδες ακολουθούν τα Λάβαρά μας; Με την δαιμονολογία των καναλιών και την λάσπη; Ας μάθουν οι ρουφιάνοι και οι υποτακτικοί πως εκτός από τα τηλεπαράθυρα υπάρχουν οι δρόμοι και οι πλατείες. Κι αν μας απαγορεύσουν να υπάρχουμε και σε αυτές υπάρχουν οι ακόμη πιο μικροί δρόμοι και οι ακόμα πιο μικρές πλατείες. Δεν τους φτάνουν οι μηχανισμοί που έστησαν για να μας σταματήσουν. Ας το πάρουν απόφαση! Όσο για την κατάσταση της χώρας ίδια κι απαράλλακτα τα πράγματα, ίδιοι και οι ένοχοι, όπως και πριν από χρόνους 116 μετά την χρεωκοπία του 1893, επί Χαριλάου Τρικούπη. Χρεωκοπία εκβιαστική που μας την επέβαλαν και αυτήν οι διεθνείς τοκογλύφοι.

Απαντά σε όλους αυτούς, πάντα επίκαιρος, ο μέγας Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, γράφοντας τότε (1896) κάτι που απόλυτα ισχύει και σήμερα (2011)." Ν. Μιχαλολιακος, Γενικος Γραμματευς ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Η Ελλάς διαθέτει τεράστιο στρατηγικό βάθος, που μπορεί να της εξασφαλίσει ανεξάντλητη ισχύ και διεθνή επιρροή. Το στρατηγικό βάθος της Ελλάδος είναι ο χώρος του Αιγαίου και η θαλάσσια προέκτασή του που φτάνει μέχρι την νήσο Κύπρο. Η γεωπολιτική αξία της εν λόγω περιοχής και οι αναξιοποίητες ακόμη πλουτοπαραγωγικές πηγές που περικλείει, μπορούν όχι απλά να λύσουν τα σύγχρονα οικονομικά προβλήματα του κράτους μας, αλλά και να του χαρίσουν περίοπτη θέση στη διεθνή οικονομική και στρατηγική σκακιέρα. Για να γίνει πράξη το σενάριο αυτό, απαιτείται πραγματική εθνική ηγεσία και κάθαρση της πολιτικής ζωής της χώρας από τους υπηρέτες ξένων συμφερόντων. «Αν αξιοποιηθούν οι περιοχές νότια της Κρήτης, τα ευρήματα στη Δυτική Ελλάδα, το Καστελόριζο και η λεκάνη του Ηροδότου, που εκτείνεται μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, τότε καλύπτεται η ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης για 50 χρόνια» Α. Ζεληλίδης, Καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χρυσή Αυγή - Προγραμματικές θέσεις Η εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών της χώρας μας αποτελεί βέβαιη λύση για το οικονομικό της πρόβλημα.

Οι κινήσεις για να γίνει πράξη αυτή η προοπτική είναι οι εξής: - Άμεση χάραξη των ορίων της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με βάση την αρχή της μέσης γραμμής και λαμβάνοντας ως ενιαίο σύνολο τα θαλάσσια όρια της Ελλάδος με την Τουρκία από τις εκβολές του Έβρου μέχρι και το Καστελόριζο. - Εθνικοποίηση όλων των ενεργειακών μας κοιτασμάτων και απόδοση των κερδών από την εκμετάλλευσή τους στον ελληνικό λαό, με κύριο στόχο να ξαναγίνει η Ελλάς χώρα αυτάρκης και παραγωγική. - Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση του τεράστιου έργου της έρευνας και εξόρυξης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που περικλείει η ελληνική ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης.

- Σύναψη αμυντικής συμφωνίας και έναρξη στρατιωτικής συνεργασίας με τα κράτη με τα οποία είναι δυνατόν να υπάρξει σύγκλιση γεωπολιτικών συμφερόντων και όχι φύσει και θέσει ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ και των οποίων οι κοινοπραξίες θα πλειοδοτήσουν στον παραπάνω διαγωνισμό. - Εφαρμογή του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος - Κύπρου, που σε συνδυασμό με τις εφαπτόμενες ΑΟΖ των δύο κρατών, θα ισοδυναμεί με de facto Ένωση της νήσου με την Ελλάδα. Οι παραπάνω ενέργειες προσφέρουν στη χώρα μας τη δυνατότητα εξοικονόμησης τεραστίων κερδών, από την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου από όλα τα μήκη και τα πλάτη του Αιγαίου πελάγους, καθώς και από το χρυσοφόρο τρίγωνο Κρήτης-Κύπρου-Δωδεκανήσου. Κατ' ουσία μετατρέπουν την Ελλάδα σε κεντρική δύναμη στον ευαίσθητο γεωπολιτικά χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.