18/9/11

11η ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ: “Για την Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού”


Η φετινή γιορτή νεολαίας ήταν ξεχωριστή από κάθε άποψη. Τόσο η συμμετοχή του κόσμου, όσο και το επίπεδο οργάνωσης κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα, ώστε να μπορούμε σήμερα να μιλάμε με βεβαιότητα για μία από τις μεγαλύτερες σε ουσία εκδήλωση της Χρυσής Αυγής.

Από νωρίς το απόγευμα οι προετοιμασίες και η διακόσμηση του χώρου έλαβαν τέλος, μετατρέποντας το άλσος ελληνικού στρατού σε μια εθνικιστική όαση, όπου μπορούσες να διακρίνεις παντού ελληνικές σημαίες και άλλα κομματικά λάβαρα. Οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της γραμματείας, του βιβλιοπωλείου και της υποδοχής νέων μελών φιλοξένησαν δεκάδες εκατοντάδες Συναγωνιστές, μέχρι και το τέλος της βραδιάς.

Η εκδήλωση άνοιξε με μία σύντομη εισαγωγική ομιλία και ευθύς αμέσως ξεκίνησε η προβολή αδημοσίευτων τηλεοπτικών πλάνων, που μεταξύ άλλων περιελάμβαναν δραστηριότητες και πορείες της Χρυσής Αυγής από την αρχή του έτους μέχρι και τον μήνα Σεπτέμβριο. Έκδηλος ήταν ο ενθουσιασμός των Συναγωνιστών που παρευρέθηκαν στα γεγονότα, αλλά και ο θαυμασμός αυτών που απουσίασαν απʼ αυτά. Φυσικά δεν έλειψε και το κλασικό πλέον «δελτίο ειδήσεων του καναλιού 88», που δικαιολογημένα απέσπασε τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων, καθώς η σάτιρα του ασχολήθηκε με γνωστά πολιτικά πρόσωπα και πρόσφατες εύθυμες καταστάσεις.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Ηλίας Κασιδιάρης, που μεταξύ άλλων ανακοίνωσε κι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός, αυτό της εισόδου της Χρυσής Αυγής και στον χώρο της τηλεόρασης, με εβδομαδιαία πολιτική εκπομπή που θα παρουσιάζει ο ίδιος.

Τέλος, τον λόγο πήρε ο Γ.Γ της Χρυσής Αυγής, που με τον πύρινο λόγο του ξεσήκωσε τα πλήθη. Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν από το μικρόφωνο αναφώνησε πως ανάμεσα μας υπήρχε ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε πάρει μέρος στις επιχειρήσεις της Κύπρου το 1974 εναντίον των Τούρκων εισβολέων. Με αφορμή αυτό το γεγονός ανέλυσε την σύγχρονη πολιτική κατάσταση της χώρας και τελείωσε λέγοντας πως η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο θα είναι η απαρχή της σωτηρίας της πατρίδος από κάθε είδους απειλή.

Η πιο ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς όμως ήρθε από ένα μουσικό κομμάτι, από ένα εμβατήριο που ο ίδιος ο Αρχηγός αφιέρωσε σε όλα τα παιδιά της Χρυσής Αυγής, θέλοντας έτσι να τους επαινέσει για την πίστη τους ενάντια σε κάθε είδους λογική που τους θέλει αμέτοχους, αδιάφορους και παθητικούς. Στο άκουσμα λοιπόν της πομπώδους μουσικής όλοι οι Συναγωνιστές σηκώθηκαν όρθιοι σε στάση προσοχής και άλλοι με δάκρυα στα μάτια άκουγαν προσεκτικά τους στίχους, νιώθοντας την ταύτιση, την έπαρση και την συγκίνηση στο άκουσμα των στίχων: «Χρυσαυγίτες στον δρόμο περνάνε, με βήμα γοργό, στιβαρό, σημαίες στα χέρια κρατάνε, για ένα σκοπό Ιερό». Κλείνοντας λοιπόν την ομιλία του αφιέρωσε σε όλους τους Συναγωνιστές αυτό το εμβατήριο, καλώντας τους να είναι πάντοτε άξιοι και στην πρώτη γραμμή του Αγώνα.

Μετά από ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα τα ηνία ανέλαβαν τα συγκροτήματα καλύπτοντας το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης και σε περίπου μιάμιση ώρα η 11η γιορτή νεολαίας είχε λάβει τέλος, αφήνοντας της πίσω μόνο ικανοποίηση και αισιοδοξία για το μέλλον. Τα πάντα ήταν άψογα και άρτια οργανωμένα. Οι ομιλίες, είτε καυστικές, είτε συγκινητικές, ήταν αρκετές για να προκαλέσουν ρίγη συγκίνησης, ενώ η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς σχεδόν χίλιοι εθνικιστές έδωσαν το παρόν.

Το Κίνημα ζει πολύ σημαντικές στιγμές, καθώς χαράσσεται μία πορεία άνευ προηγουμένου. Όταν η κομματική σου νεολαία συνέρχεται κατά δεκάδες εκατοντάδες και παρευρίσκεται σε κάθε εκδήλωση, κυριολεκτικά παντού, τότε γνωρίζεις ότι έχεις κάνει την καλύτερη επένδυση. Γιατί αυτή είναι η γενιά που θα μας εκπροσωπήσει αύριο και μέχρι τώρα έχει αποδείξει την αξία της.