25/8/11

Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ: «Το Ιράν είναι αποφασισμένο να εξαλείψει το Ισραήλ!»

Ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ σε συνέντευξη που έδωσε χθες Πέμπτη στον τηλεοπτικό σταθμό της Χεζμπολλάχ στο Λίβανο, σχετικά με την αντι-ισραηλινή εκδήλωση της Παρασκευής για συμπαράσταση στην Παλαιστίνη, δήλωσε ότι το Ιράν είναι αποφασισμένο να εξαλείψει το Ισραήλ.

«Το Ιράν πιστεύει πως όποιος είναι υπέρ του ανθρωπισμού πρέπει και αυτός να στοχεύει στην εξάλειψη του σιωνιστικού καθεστώτος ως σύμβολο της καταπίεσης και των διακρίσεων εις βάρος άλλων λαών. Το Ιράν ακολουθεί σε αυτό το ζήτημα σχετικά με την εξαφάνιση του Ισραήλ, μια συγκεκριμένη στάση και αποφασιστικότητα και ποτέ δεν θα υποχωρήσει από την άποψη και την πολιτική αυτή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιρανός πρόεδρος.

Οι δηλώσεις αυτές, έγιναν μία ημέρα πριν από την ετήσια αντι-ισραηλινή διαδήλωση που ονομάζεται Ημέρα Quds, εκδήλωση που εκφράζει την αλληλεγγύη στην Παλαιστινιακό λαό καταδικάζει την κατάληψη της Ιερουσαλήμ , οι οποίες πραγματοποιούνται σε εθνικό επίπεδο στο Ιράν την τελευταία Παρασκευή του μήνα της νηστείας του Ραμαζανιού.

Ο Αχμαντινετζάντ επίσης, δήλωσε τη Δευτέρα ότι: «Οι Ιρανοί και τα μουσουλμανικά έθνη σε παγκόσμιο επίπεδο θα πρέπει να διοργανώνουν τέτοιες αντι-ισραηλινές συγκεντρώσεις και να εκφράζουν τη θέλησή τους ενάντια σε αυτό το έθνος γεμάτο από μολυσματικούς όγκους και στο καθεστώς τους γεμάτο αχρειότητα».

Παρόμοιες δηλώσεις έκαναν και άλλοι Ιρανοί αξιωματούχοι όπως ο διοικητής της ιρανικής δύναμης αντίστασης Mohammad Reza Naghdi, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με στην απελευθέρωση της Παλαιστίνης! «Ελπίζουμε ότι ο εορτασμός της απελευθέρωσης της Παλαιστίνης θα συμπέσει με μια μεγάλη εκδήλωση όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 σε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Naghdi.

Τέλος το Ιρανικό υπουργείο εξωτερικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος χορηγός της τρομοκρατίας στον κόσμο.

από τον αναγνώστη του ιστολογίου μας: ΚΗΦΕΑ