20/4/11

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Βόλου για τη ΜΕΤΚΑ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει στους εργαζόμενους και στην κοινωνία της Μαγνησίας, «τη συνεχιζόμενη επίδειξη αυταρχισμού εκ μέρους της διεύθυνσης του τοπικού εργοστασίου της ΜΕΤΚΑ, η οποία χθες απαγόρευσε στον πρόεδρο και σε μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Βόλου, που, μαζί με επιθεωρητές εργασίας, κλήθηκαν για να διερευνήσουν επί τόπου το βάσιμο σοβαρών καταγγελιών εργαζομένων, γύρω από τις συνθήκες που επικρατούν σε βάρος τους. Είναι προφανές ότι είναι έκδηλη η ανησυχία της εταιρίας να μη «δουν και άλλα θεσμικά «μάτια» των εργαζομένων ό,τι εκείνη δεν θέλει να «δουν», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΚΒ.

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου διαβεβαιώνει τη διεύθυνση του εργοστασίου της ΜΕΤΚΑ ότι οι πρακτικές της αυτές σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καταστείλουν και να φιμώσουν το Συνδικαλιστικό Κίνημα, σε κάθε περίπτωση δε, θα απαντηθούν μέσα από την ίδια θεσμική ισχύ των συντεταγμένων Νόμων. Σύμφωνα με το ΕΚΒ «η πρόσφατη νομική εμπειρία της εταιρίας σχετικά με την υπόθεση των τριών απολύσεων συναδέλφων είναι αρκούντως επιβεβαιωτική ότι όντως οι Νόμοι ισχύουν».

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνη τη διεύθυνση του εργοστασίου για τη συνεχιζόμενη διατάραξη του καλού εργασιακού κλίματος μέσα στο εργοστάσιο, που, εδώ και πολλές δεκαετίες, κατέχει ξεχωριστή θέση, ακριβώς γιατί η τοπική κοινωνία το αγκάλιασε και το στήριξε εις το πολλαπλάσιο - και ποικιλοτρόπως - ξεπληρώνοντας τα οφέλη της.

Αναρτήθηκε από Σπάρτακος