20/3/11

«Πολυπολιτισμική κοινωνία: Πακιστανοί λήστεψαν Πακιστανό στο Βόλο!»

Από φιλοξενούμενους ομοεθνείς του κατήγγειλε ότι ληστεύτηκε χθες τα ξημερώματα 19χρονος Πακιστανός, ο οποίος διαμένει τα τελευταία χρόνια στο Βόλο. Στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας κατέθεσε ότι δέθηκε με καλώδιο και χτυπήθηκε από τρεις Πακιστανούς, ηλικίας 18, 22 και 35 ετών, τους οποίους φιλοξενούσε στο σπίτι του.Σύμφωνα με την καταγγελία του στις αστυνομικές αρχές, οι τρεις ομοεθνείς του κατάφεραν χτυπήματα στο κεφάλι, ζητώντας από τον ίδιο να τους υποδείξει που έκρυβε τις οικονομίες του. Τελικά άρπαξαν από το διαμέρισμά του χρηματικό ποσό 700 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Ο 19χρονος Πακιστανός δήλωσε στους αστυνομικούς ότι εργάζεται ως μικροπωλητής και από τη συγκεκριμένη δουλειά είχε συγκεντρώσει τα χρήματα. Τα τρία γνωστά στον ίδιο άτομα φιλοξενούσε στο διαμέρισμά του, σε κεντρικό σημείο του Βόλου, για περισσότερο... από ένα μήνα. Οι τρεις δράστες, οι οποίοι αναζητούνται, δηλώνουν ως τόπο διαμονής την Αθήνα.

Η σύζυγος του θύματος, υπήκοος Βουλγαρίας, δεν βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στο Βόλο. Ο 19χρονος ήταν μόνος του με τους τρεις φίλους του στο διαμέρισμα, όταν, όπως περιέγραψε, τον άρπαξαν με τη βία, τον έδεσαν χρησιμοποιώντας καλώδιο σε καρέκλα και χτυπώντας τον στο κεφάλι, ζητούσαν να πληροφορηθούν σε ποιο σημείο του σπιτιού είχε φυλαγμένα τα χρήματά του.

Ο 19χρονος υπέκυψε στις απειλές του, τους υπέδειξε που βρίσκονταν το χρηματικό ποσό. Οι τρεις δράστες πήραν τα 700 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Ο Πακιστανός κατάφερε να απελευθερωθεί από το καλώδιο, με το οποίο είχε δεθεί χειροπόδαρα και βγήκε στο δρόμο. Στην οδό Πολυμέρη, διερχόμενοι τον αντίκρισαν σε άσχημη κατάσταση και άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ ενημερώθηκε η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος ήταν υπό την επήρεια μέθης. Το πρωί, μετά την παροχή πρώτων βοηθειών στο Νοσοκομείο, βρέθηκε στην Ασφάλεια και μέσω διερμηνέα περιέγραψε όσα έγιναν το προηγούμενο βράδυ. Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν όλες τις πτυχές της υπόθεσης και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οικονομικές ή άλλου είδους διαφορές να υπήρχαν μεταξύ του 19χρονου και των τριών ομοεθνών φίλων του, τους οποίους καταγγέλλει ως ληστές του.

Volos Press