20/2/11

Γεια σου βρε «λίντερ» (leader) Καρατζαφέρη!

Από αναγνώστη του ιστολόγιου μας, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω δήλωση Καρατζαφέρη στον Ελεύθερο Τύπο το 1994, καθώς και τον σχολιασμό της (από τον αναγνώστη μας).


Γεια σου βρε «λίντερ» (leader) Καρατζαφέρη! Σου κάνω ψυχογράφημα πιστό, σύμφωνα με τις δηλώσεις σου. Δηλώσεις σε ανύποπτο χρόνο, 1994. Τότε «Ντελίς» - Βολιώτικο τσιγάρο του Ματσάγγου- τώρα τι; Τώρα τι σου είπαν να υποσχεθείς στην «τάξη» σου; Μήπως οι «συμμαθητές» σου είναι χειρότεροι από σένα; Τι ονειρώξεις έχεις; Μήπως φαντάζεσαι τον εαυτό σου «λίντερ» (leader) –όπως λες- μεταβατικό πρωθυπουργό σε πολιτειακές αλλαγές; Αφού το πρότυπο σου τη δεκαετία του ’60 ήταν ανοικτό εγγλέζικο σπορ αυτοκίνητο και απ’ το μυαλό σου να είσαι ένας μικρός Πορφύριος Ρουμπιρόζα! Πως την έχεις δει τη δουλειά τώρα; Ποιος σου φούσκωσε τα μυαλά; Όταν η πολιτική δεν είναι «νταραβέρι», χρειάζεται παιδεία. Εσύ την έχεις; ‘Ίσως να την αποκτούσες εάν δεν σε διέγραφαν από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή των Αθηνών!

Ένας Βολιώτης απόφοιτος της Βαρβακείου Π. Σχολής Αθηνών

Υ.Γ: 1) Πορφύριος Ρουμπιρόζα: Αργεντινός playboy της δεκαετίας ’50-’60, ο διασημότερος όλων αλλά λεπτός και μορφωμένος

2) Αυτά που είπε ο Καρατζαφέρης, δημοσιεύθηκαν στον Ελεύθερο Τύπο 26/06/1994 και στο βιβλίο «Ελέχθησαν / 2 – 1.000 περίπου φράσεις επωνύμων που δίνουν το κοινωνικοπολιτικό στίγμα μιας περιόδου», Πρωτοχρονιά 1995, εκδόσεις «ΟΡΙΖΩΝ».