16/2/11

Οι αόματοι της Πολεοδομίας Βόλου!





Τυφλοπόντικες η Λαδοπόντικες?
Το κόλπο είναι γνωστό.Με τις κατάλληλες γνώσεις & γνωριμίες παίρνεις ένα ισόγειο ετοιμόρροπο κτίριο, αφήνεις (προσωρινά) μια πλευρά του μαντρότοιχου (για τα θεόκλειστα μάτια των αρχών & υπηρεσιών) γκρεμίζεις το υπόλοιπο, και στη θέση τους ανεγείρης ένα ολοκαίνουργιο πολυόροφο μεγαθήριο।Η όλη διαδικασία "βαπτίζεται" ανακαίνιση η αναπαλαίωση. Τι κερδίζεις με το εργολαβικό κόλπο; Λίγες εισφορές, πολλά extra τετραγωνικά , και πλείστα ευρά.

Στη πόλη του Ιάσονα η "τεχνική" εφαρμόζεται κατά συρροή। Για πιο λόγο να "χαραμίσουν χώρο για parking ακάλυπτο, και λοιπούς χώρους που προβλέπονται υποχρεωτικά για τα καινούργια κτίρια?
Άλλωστε για τις ανάγκες του εργοταξίου, απλώς κλείνουν (για αποκλειστική χρήση) ολόκληρο τον δρόμο του τετραγώνου.Η γαϊδουριά τους δεν σταματά ούτε στο πεζοδρόμιο της πλευράς που συνορεύει με την πιο κεντρική οδική αρτηρία της πόλης, και της οποίας οι μάγκες κλείνουν το πεζοδρόμιο αφήνοντας... λίγα εκατοστά για να περνούν ...ποντίκια. Έτσι μάλλον θεωρούν τους Βολιώτες.Όχι όλους όμως.
Κάποιοι τους έχουν για τυφλοπόντικες , για να μη πούμε δημόσιους λαδοπόντικες!

Voliotis Politis