4/2/11

Ευτυχώς χάσαμε τους Μεσογειακούς...

Όπως πληροφορούμαστε από τα διάφορα ειδησεογραφικά αθλητικά μέσα, η Ελλάδα απώλεσε τη διοργάνωση των Μεσογειακών αγώνων του 2013. Οι αγώνες είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο Βόλο και τη Λάρισα, από τις από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου του 2013. Τα απαραίτητα έργα όμως είχαν μείνει πίσω και η οργανωτική επιτροπή προσπαθούσε να μειώσει τον αρχικό προϋπολογισμό, ο οποίος συντάχθηκε σε άλλο οικονομικό κλίμα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρινόταν στη σημερινή κατάσταση.

Όλα τα παραπάνω καθώς και η Ελληνική πρόταση να φιλοξενηθούν οι αθλητές σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια αντί της πολυδάπανης κατασκευής Ολυμπιακού Χωριού, ανάγκασαν τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (Δ.Ε.Μ.Α.) να αφαιρέσει τη διοργάνωση από την Ελλάδα. Η απόφαση ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση της Δ.Ε.Μ.Α. στο Παρίσι και χαρακτηρίζεται προειλημμένη από το υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού, μιας και η Ελληνική πλευρά παρόλο που ζητούσε δραστική μείωση του αρχικού προϋπολογισμού, είχε αποσαφηνίσει ότι η κυβέρνηση εγγυάται την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ακόμα επίσημη τοποθέτηση της Δ.Ε.Μ.Α. όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων.

Πόσο ήταν το κόστος του αρχικού προϋπολογισμού; 358 εκατομμύρια ευρώ!!! Και αυτό του μειωμένου 126 εκατομμύρια… Έπρεπε να έρθει η εποχή της οικονομικής κρίσης για να καταλάβουμε τη σπατάλη χρημάτων και πόρων που γινόταν στο παρελθόν. 358 εκατομμύρια προϋπολογισμός για ένα αθλητικό γεγονός που θα τύχαινε περιστασιακής κάλυψης από τα Μ.Μ.Ε. και όλοι γνωρίζουμε ότι αυτοί οι προϋπολογισμοί ποτέ δεν τηρούνταν…

Το αστείο είναι ότι αντί να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να είμαστε ευχαριστημένοι που ξεφορτωθήκαμε τη διοργάνωση, διαβάζω δηλώσεις δεξιά και αριστερά πολιτικών και δημοσιογράφων που αναφέρονται σε «πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά του Διεθνούς Αθλητικού Κινήματος που εκθέτει ανεπανόρθωτα την Ελλάδα και τον ελληνικό αθλητισμό»!!!

Θα ήθελα να κάνω μία πρόταση για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Όποιος νιώθει εκτεθειμένος από την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων ας πάρει την πρωτοβουλία να καλύψει τη διαφορά μεταξύ αρχικού και μειωμένου προϋπολογισμού. Όχι απαραίτητα από την τσέπη του, ας προσπαθήσει να βρει τους κατάλληλους χορηγούς. Όταν διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει κανείς μπορούμε και πάλι να ακούσουμε την άποψή του.

αναδημοσίευση από: sportsecrets.gr

Αναρτήθηκε από Σπάρτακος