10/1/11

Απεβίωσε φοιτήτρια λόγω... ασυδοσίας!


Πριν λίγες ημέρες ο Βόλος θρήνησε μια κοπέλα, η οποία απεβίωσε στα 19 της χρόνια. Δεν πρόκειται για κάποιο ατύχημα όμως... Ο θάνατός της οφείλεται στην αδιαφορία, στην ασυδοσία που χαρακτηρίζει το νεοελληνικό κράτος!
Η κοπέλα ήταν φοιτήτρια στο ΤΕΙ Λάρισας. Στο ΤΕΙ αυτό είχαν σημειωθεί δύο κρούσματα μηνιγγίτιδας. Οι φοιτητές απαίτησαν να κλείσει η σχολή για δυο-τρεις μέρες προκειμένου να απολυμανθεί και να παρθούν κάποια μέτρα για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων. Δυστυχώς η διοίκηση του Ιδρύματος αρνήθηκε να κλείσει τη σχολή με τη δικαιολογία πως πρόκειται μόνο για μεμονωμένα κρούσματα(!)και ότι δε συνέβη κάτι σοβαρό! Το αποτέλεσμα είναι η 19χρονη φοιτήτρια να πεθάνει εξαιτίας της μηνιγγίτιδας, την οποία κόλλησε στη σχολή.
Αναλογιστείτε ποιες είναι οι συνθήκες που επικρατούν στα ελληνικά πανεπιστήμια! Τέτοια έλλειψη οργάνωσης ούτε σε υπανάπτυκτες χώρες δεν υπάρχει. Σε αυτά τα ζητήματα είναι που φαίνεται η πραγματική ευαισθησία της πολιτείας. Δυστυχώς η αναισθησία των εν λόγω κυρίων ήταν αρκετή για να χάσει τη ζωή του αυτό το κορίτσι.
Όπως καταλαβαίνετε, το κράτος δε δίνει δεκάρα για τις άθλιες συνθήκες των ιδρυμάτων και πανεπιστημίων της πατρίδας μας. Αυτή είναι η αντίληψη για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία στην Ελλάδα. Το υπουργείο παιδείας εκτός από το γεγονός ότι προσπαθεί να περάσει την αντεθνική προπαγάνδα του, δε φροντίζει να εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να λειτουργούν όλα με σωστούς ρυθμούς ή έστω με ρυθμούς που αξίζουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Εκτός των άθλιων κτηρίων και ελλιπών υποδομών(σε σχολές του Δημοκρίτειου οι αίθουσες είναι προκάτ, ενώ σε άλλες πόλεις οι φοιτητικές εστίες δεν κάνουν ούτε για στάβλος), τώρα ερχόμαστε σε ένα πολύ σημαντικό συμβάν!
Το τραγικό είναι πως "λεφτά υπάρχουν" για την περίθαλψη διάφορων τριτοκοσμικών παρανόμων που παρασιτούν εις βάρος της κοινωνίας μας, "λεφτά υπάρχουν" για να διοργανώνονται φιέστες και κουλτουριάρικες παραστάσεις αμφιβόλου ποιότητας, αλλά δεν υπάρχουν όταν πρόκειται για την Παιδεία, και την φροντίδα της Ελληνικής νεολαίας. Να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες τώρα, αν και αμφιβάλλουμε... Βέβαια εάν η είδηση ήταν πως κάποιος αστυνομικός είχε καταπατήσει το άσυλο του συγκεκριμένου ΤΕΙ ή οποιουδήποτε άλλου θα γινόταν μεγάλο ζήτημα και θα ήταν η αρχή αμέτρητων τετριμμένων συζητήσεων στα κανάλια της διαπλοκής. Όλοι θα κατέκριναν το γεγονός, αηδιασμένοι που θα συνέβαινε κάτι τόσο "τραγικό" ενώ στην περίπτωση του άδικου χαμού μιας Ελληνίδας από την αδιαφορία των υπευθύνων δε γίνεται καμία αναφορά. Αυτή είναι η Ελλάδα τους, αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε να αλλάξουμε!