13/12/10

Κάψιμο αρχαίας χριστιανικής εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ από εξτρεμιστές Εβραίους - Καταδίκη από Ιράν και Χαμάς!......Σιωπή στην Ελλάδα

Μια ομάδα ακραίων Εβραίων εποίκων, έκαψε μια παλιά χριστιανική εκκλησία στην κατεχόμενη πόλη al-Quds (Ιερουσαλήμ), σπάζοντας τα παράθυρα της διώροφης εκκλησίας και πετώντας βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό της, με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς ο πρώτος όροφος. Ο Zakaria Αl Mashriqi, επίτροπος της εκκλησίας, κατήγγειλε σε δελτίο τύπου το "αμαρτωλό έγκλημα" που έχει ως στόχο να αποσταθεροποιήσει τις σχέσεις μεταξύ θρησκειών, να εξωθήσει σε συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων και να διώξουν τους Παλαιστίνιους από την ιερή πόλη μέσω αυτών των προβοκατόρικων επιθέσεων, εναντίον των πολιτών και των περιουσιών τους, που σημειωτέον δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν.

Αυτή την επίθεση δεν την καταδίκασε κανένας στην Ελλάδα (εκκλησία-κράτος-κόμματα), αλλά ούτε ειπώθηκε τίποτα στα ΜΜΕ
που όταν προβοκάτορες έκαψαν την εβραϊκή συναγωγή στα Χανιά το έκαναν «παγκόσμιο θέμα». Αντίθετα η κυβέρνηση του Ιράν, καθώς και η Παλαιστινιακή οργάνωση "Χαμάς", καταδίκασαν την επίθεση, με ιδιαίτερα καυστικές ανακοινώσεις εναντίον του σιωνιστικού καθεστώτος του Ισραήλ.


Καταδίκη από την κυβέρνηση του Ιράν


"Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, θεωρεί ότι η πρόσφατη προβοκατόρικη, προκλητική και βέβηλη ενέργεια των σιωνιστών σε μια ιστορική εκκλησία στα κατεχόμενα al-Quds, είναι άλλο ένα παράδειγμα του σιωνιστικού καθεστώτος του Ισραήλ, που δείχνει την ασέβεια του προς τις άλλες θρησκείες και τις διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις. Με την κατ 'επανάληψη βεβήλωση Μουσουλμανικών και Χριστιανικών θρησκευτικών χώρων, ιδίως του ναού του al-Aqsa Mosque, το σιωνιστικό καθεστώς δείχνει ότι δεν σέβεται τίποτα. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τις πρόσφατες ενέργειες του Ισραήλ και να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσουν τέτοιες βεβηλώσεις".


Καταδίκη από τη Χαμάς

"Το Παλαιστινιακό κίνημα αντίστασης Χαμάς, καταγγέλλει την πρόσφατη επίθεση των ισραηλινών εποίκων εναντίον μιας χριστιανικής εκκλησίας στη δυτική al-Quds (Ιερουσαλήμ). Η απαράδεκτη αυτή πράξη, θυμίζει "ρατσιστική πολιτική" του ισραηλινού καθεστώτος που είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας εξιουδαϊσμού της al-Quds. Επίσης είναι εχθρική προς τις άλλες θρησκείες. Ζητάμε από τους διεθνείς οργανισμούς να ενεργήσουν, επιρρίπτοντας τις ευθύνες που αναλογούν στο Ισραήλ και να πιέσει να σταματήσουν τα εγκλήματά του κατά των Παλαιστινίων, αλλά και των ιερών χώρων προσκυνημάτων τόσο των ισλαμιστών όσο και των χριστιανών. Να σταματήσουν επιτέλους να παραβιάζονται οι διεθνείς νόμοι, και να τηρηθούν οι κανόνες και η δεοντολογία. Καλούμε επίσης τον Παλαιστινιακό λαό να αντισταθεί σε αυτές τις ρατσιστικές πρακτικές".

Ευχαριστούμε τον συναγωνιστή Σταύρο Καρεφυλλάκη που ανέδειξε πρώτος το θέμα, και τον φίλο του πυρήνα μας ΚΗΦΕΑ για την εκτεταμένη έρευνα που έκανε σχετικά με το θέμα.

διαβάστε επίσης:
ΜΕΣΩ…ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡHΘΗΚΑΜΕ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΑΠΟ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

Αναρτήθηκε από Σπάρτακος