15/10/10

Καστοριά: ΜΝΗΜΗ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ – Κυριακή 17 Οκτωβρίου, 3μμ


“O θάνατός του είναι ζωή στους κουρασμένους από τη μετριότητα του κόσμου. Ο θάνατός του ανασταίνει τους κοιμισμένους, ταράζει τους μαργωμένους, δυναμώνει τους αδύνατους, δροσίζει τους διψασμένους, ο θάνατος του Νέου, ο θάνατος του Ωραίου ο θάνατος του Αντρείου… Ψυχή, ψυχή ωραία, γλυκιά πενταπάρθενη που ερωτεύτηκες το θάνατο, δίδαξε μας, ω, μάθε μας να μη πονει και να μην καίει το αντίκρισμα της αγωνίας σου, ψυχή ωραία πενταπάρθενη”. (Ιων Δραγούμης)

Για Εμάς, τους Έλληνες Εθνικιστές, τους Χρυσαυγίτες, ο θάνατος του Παλικαριού δεν αποτελεί μια ακόμη επέτειο. Ο θάνατος του Παύλου Μελά ήταν και είναι, πάνω απ’ όλα ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ και ΠΡΟΤΥΠΟ! Παράδειγμα και πρότυπο αυτοθυσίας και αγωνιστικότητας, σε εποχές που φαίνονται όλα να έχουν χαθεί και όλοι οι άνεμοι να πηγαίνουν κόντρα

Σ’ έναν τέτοιο θάνατο, σ΄ένα τέτοιο έναυσμα Αγώνα, δεν πρέπουν κοινοτυπίες και μοιρολόγια. Μόνο, πιστοί στον όρκο μας, συγκεντρωνόμαστε και φέτος, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, στις 3 το μεσημέρι, στο εκκλησάκι των Ταξιαρχών δίπλα από τη Μητρόπολη Καστοριάς, όπου και βρίσκονται τα κόκκαλα του Ήρωα, για να τιμήσουμε τη Μνήμη του. Όσοι ζωντανοί!

Στην Καστοριά θα παρευρεθεί ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος

Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος θα παρευρεθεί στην Καστοριά, στην εκδήλωση Τιμής για τη Μνήμη του Παύλου Μελά που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 3μμ στο εκκλησάκι των Ταξιαρχών δίπλα από τη Μητρόπολη Καστοριάς όπου βρίσκονται τα λείψανα του Έλληνα Ηγέτη του Μακεδονικού Αγώνα.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για την ηρωική ζωή και το έργο του μεγάλου Μακεδονομάχου, καθώς επίσης και για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Στη συνέχεια θα γίνει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με την επίσκεψη των παρευρισκομένων στο σπίτι όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Μελάς στο χωριό το οποίο φέρει τιμητικά το όνομα του (πρώην Στάτιστα). Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος καλεί τα μέλη και τους φίλους του να δώσουν δυναμικά το παρών.

Αναρτήθηκε από Σπάρτακος